«Лоза» в шоці

30.04.2010

Як обіцяв Генпрокурор Олександр Медведько два тижні тому, досудове слідство у справі екс–БЮТівця Віктора Лозинського завершили–таки у квітні. Як повідомили «УМ» у прес–службі ГПУ, на цьому тижні слідче Управління з розслідування особливо важливих справ пред’явило всім причетним до вбивства селянина Валерія Олійника особам обвинувачення в остаточній редакції. Тож і колишній нардеп, і його поплічники вже можуть починати ознайомлення з матеріалами справи. Після чого справу буде передано до суду.

Нагадаємо, що, окрім Лозинського, під вартою у СІЗО перебувають єгер Василь Перепелиця та співробітники міліції Микола Рудий і Вадим Міщенко. Екс–керманичі міліції та прокуратури Голованівського району Михайло Ковальський та Євген Горбенко відпущені під підписку про невиїзд.

Цікаво, що цієї середи Вікторові Лозинському перекваліфікували статтю КК, за якою він відповідатиме перед судом. Якщо раніше БЮТівцю інкримінували заподіяння селянину тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до його смерті, то тепер Лозинський обвинувачується за ст. 115 КК («умисне вбивство»). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. У Генпрокуратурі додають, що екс–нардеп із поплічниками влаштував справжнє «сафарі» на людину. За окремими даними, такий поворот у справі відверто шокував Лозинського та його адвоката.

«Після завершення низки експертиз установлено, що загибель Олійника настала в результаті цілеспрямованих, навмисних дій Лозинського, який виявляв при цьо­му особливу жорстокість, — цитує заступника Генпрокурора Віталія Щоткіна газета «Сєгодня». — Лозинський не визнає себе винним і відмовляється давати свідчення. Але провина його доведена в повному обсязі, і все буде залежати від того, наскільки продуктивно він має намір знайомитися з матеріалами обвинувачення».