На касі тільки свої!

На касі тільки свої!

Учора сталася подія, на яку в фінансовому секторі України чекали вже давно, — влада поміняла керівників двох найбільших, а донедавна єдиних, держбанків. Міністр фінансів Федір Ярошенко особисто представив колективу «Ощадбанку» нового очільника В’ячеслава Козака (він замінив Анатолія Гулея), а в кабінет голови «Укрексімбанку» ввійшов Микола Удовиченко (замість Віктора Капустіна). Раніше пан Козак очолював інвестиційний підрозділ «Кредит Свіс» в Україні, а Микола Удовиченко працював заступником голови «Укрексіму».

Європа узаконила Голодомор

Європа узаконила Голодомор

Позавчора під вечір Парламентська Асамблея Ради Європи таки схвалила резолюцію про вшанування пам’яті загиблих у результаті голоду 1932—1933 років в Україні та інших республіках колишнього Радянського Союзу. «За» проголосував 81 депутат, «проти» — 4, утрималися — 3. Асамблея вшанувала пам’ять загиблих від голоду і засудила жорстоку політику сталінського режиму. При цьому депутати закликали країни колишнього СРСР відкрити свої архіви, а істориків — здійснювати спільні дослідницькі програми.

Дорога наша владо!

Дорога наша владо!

«Щиросердні» заяви «регіоналів», що, отримавши владу, вони неодмінно скоротять витрати на управлінський апарат, виявилися лише передвиборчими обіцянками. Проаналізувавши видатки на органи центральної виконавчої влади у 2010 році і порівнявши їх із 2009 роком, з’ясовуєш, що суми витрат не скоротили. А навпаки — їх суттєво збільшили.

Зметикували на трьох

Зметикували на трьох

Це друга трійня, котра народилася в пологовому будинку №2 міста Черкас за останні 20 років. Багатодітними батьками трьох донечок, вага яких відповідно — 1420, 1980 і 2080 грамів, ураз стали 22–річна Ірина та 24–річний Максим Василькови з Черкас.

Озвучка для метро

Озвучка для метро

Добігає кінця конкурс столичного метрополітену, у рамках якого кияни мали можливість проголосувати за озвучування назв станцій голосами своїх улюбленців, відомих українців. Остаточні результати оголосять першого травня, але вже зараз відомі лідери — люди не вельми прагнуть чути політиків і віддають перевагу артистам.

Читання — сила

Читання — сила

Цьогорічний дитячий «Форум видавців», що традиційно проходитиме в Палаці мистецтв у Львові, припав на передвихідний період травневих свят — 29 квітня — 1 травня. Проте організатори популярного книжкового ярмарку, здається, й не думають, що підготовка до святкового уїк–енду може відволікти людей від книги, й запланували, як завжди, багато подій, презентацій та конференцій. Тішить, що вхід знову вільний.

День солідарності відпочивальників

День солідарності відпочивальників

Чи то завдяки потеплінню, яке нарешті настає, чи перебільшеній увазі нової влади до Дня Перемоги, 1 травня — Міжнародний день солідарності трудящих — буде звичайним весняним вихідним. Більшість людей підуть розважитися й відпочити на концертах чи шашликах на природі, і лише деякі «політично стурбовані» громадяни маршируватимуть вулицями з комуно–соціалістичними гаслами. Люди настільки забули про «солідарність трудящих», що Компартія України навіть видала спеціальну відозву, в якій перерахувала розважальні заходи, що плануються на вихідні, й «затаврувала» тих, хто братиме в них участь, «рабами», які не борються за свої права.

Всі статті рубрики