РАХУНКОВА ПАЛАТА

30.04.2010

5 мільярдів гривень

зникли із запасів Держрезерву в результаті розкрадання. Про це заявив голова СБУ Валерій Хорошковський. Він стверджує, що до цього причетні держслужбовці першої–другої категорій. На даний момент під час розслідування вже є затримані й навіть заарештовані. При цьому — хто саме, голова СБУ не уточнив, посилаючись на таємницю слідства.

 

1,69 мільярда гривень

збитку отримала «Укрзалізниця» від пасажирських перевезень у першому кварталі цього року. Про це повідомив журналістам заступник генерального директора «Укрзалізниці» Микола Снітко. За його словами, зокрема, 928,9 мільйона гривень становлять збитки від перевезень у дальньому сполученні та 762,2 мільйона гривень — у приміському сполученні. Загалом за 2009 рік «Укрзалізниця» отримала 5,2 мільярда гривень збитків від пасажирських перевезень.

 

237 мільйонів гривень

передбачено в Держбюджеті на 2010 рік на імунопрофілактику. Водночас на всі необхідні програми знадобиться 316 мільйонів гривень, сказав головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков. Щодо ситуації із забезпеченням вакциною проти поліомієліту (стосується спалаху поліомієліту в Таджикистані. — Авт.), то головний державний санітарний лікар України повідомив, що на сьогодні наявної вакцини вистачить на один місяць. Наразі МОЗ займається переглядом календаря щеплень.

 

4,8 мільйона гектарів

ярих зернових і зернобобових культур станом на 27 квітня посіяли українські аграрії. Як повідомили у прес–службі Міністерства аграрної політики України, цукровий буряк посіяно на площі 435 тисяч гектарів, озимі під урожай 2010 року посіяно на площі 10,1 мільйона гектарів. За попередніми прогнозами, вся посівна площа під урожай 2010 року становитиме 26,8 мільйона гектарів.

 

40 українців

щодня вбиває алкоголь. Як констатував екс–міністр охорони здоров’я України, професор Микола Поліщук, на сьогодні основними причинами захворюваності й смертності в Україні є нездоровий спосіб життя, зокрема зловживання тютюном та алкогольними напоями. За статистикою 2009 року, на одного українця (включаючи новонароджених і людей старшого віку) на рік припало 82 літри спиртного (пива, вина, горілки).

 

36 ігрових автоматів

вилучили податківці у Чернівцях. Автомати використовували безпосередньо за призначенням в одному з розважальних закладів обласного центру. Як повідомили у відділі масово–роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області, власником забороненого устаткування виявився місцевий житель. Орієнтовна вартість вилученого податківцями — 720 тисяч гривень.

 

81,9% українців

бачать небезпеку в сьогоднішньому Чорнобилі. Такі результати дало телефонне опитування, проведене Інститутом Горшеніна. Зокрема, 48,8% опитаних вважають, що Чорнобиль «дуже небезпечний». Безпечним на сьогоднішній момент вважають Чорнобиль всього 12,4% респондентів, а для 3,8% українців «зона відчуження» є абсолютно безпечною.

 

73,8% українців

бояться зростання цін на продукти і товари першої необхідності. Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведені компанією «ФОМ–Україна». За даними опитування, 45,6% респондентів бояться підвищення цін на ліки, 39,3% — втрати роботи, 31,2% — знецінення гривні, 28,2% — зростання злочинності, 26,9% —боргів, а 22,7% — зменшення заробітної плати. Найменше українців — 5,9 відсотка опитаних — бояться втратити бізнес.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>