Лише один у полі воїн

Лише один у полі воїн

На чемпіонаті Європи з боротьби, що триває в Азербайджані, позавчора завершилися змагання чоловіків–«вільників». У бакинському Палаці спорту ім. Гейдара Алієва, де відбулася 53–тя зустріч європейських борців, визначилися володарі нагород у всіх семи вагових категоріях. На жаль, для української збірної, яка мала представника в кожній «пульці», «жовто–синій» прапор під час церемонії нагородження піднімали лише раз. Розраховували українці на більше — адже до Баку поїхали троє з чотирьох медалістів минулорічної континентальної першості (у Вільнюсі наші співвітчизники посіли третю командну сходинку). Проте сподівання тренерського штабу виправдав тільки срібний призер Олімпіади–2008 Василь Федоришин у категорії до 60 кг. Іванофранківець виборов «бронзу» в категорії до 60 кг, перемігши в «малому» фіналі Олександра Контоєва з Білорусі (7:1). Тим самим Василь повторив свій результат на ЧЄ–2009.

Дербі у вогні

Дербі у вогні

У складанні календаря сезону 2009/2010 керівники прем’єр–ліги намагалися бути трохи схожими на європейських колег: останній тур наша еліта зіграє в першій половині травня, а не в середині червня, як раніше; для цього в останній місяць командам доведеться провести аж по сім зустрічей.

Галоп «кавалеристів»

Галоп «кавалеристів»

«Джеймс виграватиме титули найціннішого гравця ліги щороку, а його слава роздута ще більше, ніж Майкла Джордана», — сказав днями тренер «Орландо меджик» Стен ван Ганді про лідера «Клівленд кавальєрз» Леброна Джеймса. Фахівець акцентував на тому, що вболівальників та журналістів цікавить лише результативність гравця. Але ж користь приносять не лише залікові бали — той же Дуайт Говард з «Орландо», мовляв, набагато цінніший своїми діями на майданчику.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віталій Черній: І хай називають мене утопістом

Віталій Черній: І хай називають мене утопістом

Коли минулого року в розпал чемпіонату керівництво БК «Київ» вирішило відмовитись від легіонерської гвардії, на якій довгий час базувалася гра команди, здавалося, що від чемпіонських амбіцій «вовків» не залишиться й сліду. Місце високооплачуваних «варягів» тоді зайняли дублери із числа необстріляної молоді «беків», а на тренерську посаду пізніше призначили Віталія Чернія — той теж уперше опинився на такій посаді. Однак команда непогано продовжувала виступати на європейській арені, а у внутрішньому чемпіонаті оновлений «Київ» посів четверте місце. На пристойному рівні кияни виступають і в цьому сезоні: «жовто–зелені» пробилися до фіналу Кубка суперліги, вийшли до «плей–оф» чемпіонату. Такі успіхи команди не залишились непоміченими: нещодавно Черній отримав місце головного тренера чоловічої збірної України. «УМ» розпитала пана Віталія про його враження від таких пертурбацій у кар’єрі.

Всі статті рубрики