«Дегероїзують» і Шухевича?

«Дегероїзують» і Шухевича?

Донецький апеляційний адміністративний суд 21 квітня розгляне скаргу на рішення Донецького окружного адмінсуду, який відмовив у розгляді позовної заяви про скасування указу Президента від 12 жовтня 2007 року про присвоєння Роману Шухевичу звання Героя України. Нагадаємо, відповідний позов ще 5 жовтня 2009 року подав мешканець Донецька Анатолій Соловйов. Тоді суд його відхилив, зіславшись на те, що даний указ є «правовим актом індивідуальної дії, оскільки не містить норм права і стосується інтересів однієї особи, конкретно вказаної в указі — Шухевича Романа Йосиповича». Соловйов подав на це рішення апеляцію, і тепер скандальний адвокат Володимир Оленцевич, який представляє його інтереси, намагатиметься виграти справу з «дегероїзації» Романа Шухевича.

У чергу по диплом

У чергу по диплом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Український центр оцінювання якості освіти підбив підсумки реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання. За даними Центру, загалом пройти ЗНО виявили бажання 433 554 особи. Порівнюючи з попереднім роком, кількість зареєстрованих зменшилася на майже 30 тисяч. Правда, цю цифру легко пояснити — кількість випускників у нинішньому році буде значно меншою, ніж торік (дається взнаки низька народжуваність на початку дев’яностих).

З усього світу — до «Пласту»!

З усього світу — до «Пласту»!

«День пластової присяги» відзначають щороку з квітня 1912–го — відтоді, коли у Львові Олександр Тисовський на основі скаутської виховної системи створив українську самобутню організацію і перші пластуни вперше присягли на вірність Богові й Україні. Цього року святкування будуть особливо урочистими, адже заплановано інавгурацію новообраного керівника Національної скаутської організації — Начального Пластуна. Ним утретє став Любомир Романків, відомий винахідник–комп’ютерник зі США.

«Милий дім» для Президента

«Милий дім» для Президента

Вікторові Януковичу нарешті підшукали дім неподалік місця роботи. Таку неофіційну інформацію вчора оприлюднила газета «Сєгодня», посилаючись на одного з радників Президента. Шикарний двоповерховий особняк, куди нібито невдовзі має вселитися Віктор Федорович, розташований за п’ять хвилин їзди від Банкової — на вулиці Липській, 4, навпроти готелю «Київ».

Побили — платіть

Побили — платіть

Справа «Лотарев проти України» перебувала у Європейському суді з прав людини з 2004 року. Цього четверга суд визнав вимоги 38–річного громадянина України Віталія Лотарева справедливими. Оголосивши вердикт: засуджений 1995 року за вбивство двох людей уродженець Луганщини, який відбуває пожиттєве ув’язнення в Житомирі, отримає 8 тисяч євро моральної компенсації за побої.

Патріотизм — не злочин

Патріотизм — не злочин

Суд довго шукав, але так і не знайшов підстав для притягнення до відповідальності 13 активістів націоналістичних організацій — учасників інциденту на відкритті антиукраїнської виставки в Українському домі у Києві. Щоправда чотирьом із них, зокрема й заступнику голови Всеукраїнської організації «Свобода» Андрію Мохнику, служителі Феміди винесли усне попередження. У діях решти ознак адміністративного правопорушення не виявлено.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Солдатів убила війна?

Солдатів убила війна?

Минулої неділі в селищі Славгород Синельниківського району на Дніпропетровщині проводжали в останню дорогу 19–річного Колю Сурікова. Він, а також 22–річний уродженець Артемівська Донецької області Олександр Гуділов загинули внаслідок вибуху артилерійського чи танкового снаряда на військовому полігоні в селищі Черкаському.

Масло до солдатської каші

Масло до солдатської каші

Новоспечена влада заклопотана підготовкою до святкування 65–ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Глава держави та Прем’єр–міністр особисто контролюють стан справ і щедро роздають вказівки чиновникам. Роботи чимало: до Дня Перемоги слід «облаштувати меморіали, пам’ятники загиблим воїнам, привести у належний стан місця поховань часів війни, активізувати пошукову роботу, пов’язану зі встановленням імен полеглих і зниклих безвісти» — таке завдання вже отримали на місцях від уряду. А ще в столиці України відкриють пам’ятник тричі Герою Радянського Союзу льотчикові Івану Кожедубу.

Всі статті рубрики