«Свині» тягнуть євро на дно

«Свині» тягнуть євро на дно

Як не допустити подальшого падіння Греції в прірву фінансово–економічної кризи — такою була головна тема дводенного саміту глав країн–членів ЄС, який завершився вчора в Брюсселі. Складність ситуації полягає в тому, що кожна з 16 країн, які входять до зони євро, сама перебуває за крок від такої прірви. Допомагати Греції, де бюджетний дефіцит сягнув 300 мільярдів євро, потрібно. Адже вся євро–шістнадцятка пов’язана одним ланцюгом, і банкрутство однієї з держав потягне за собою катастрофічні наслідки для інших. З іншого боку, занадто активно «спонсорувати» нащадків еллінів, маючи проблеми у власній економіці, ризиковано — можна й собі скотитися на дно.

Дипломат проти «мента»

Дипломат проти «мента»

Колишній глава МЗС, МВС та уряду Франції Домінік де Вільпен, який на цей час є головним політичним противником президента Франції Ніколя Саркозі, оголосив про намір створити нову політичну партію. Ця новина одразу породила чутки про намір де Вільпена кинути рукавичку теперішньому хазяїну Єлисейського палацу на президентських виборах 2012 року. Сам політик це поки що не підтверджує, але й не спростовує.

І щуку випустили у воду

І щуку випустили у воду

Узяти в полон сомалійських піратів вдається нечасто — зазвичай спритні морські розбійники, якщо зазнають фіаско при черговому нападі, встигають утекти від покарання. Але флібустьєрам, які у вівторок біля узбережжя Східної Африки намагалися захопити вантажне судно MV Almezaan, що йшло під панамським прапором, не пощастило: поряд опинився військовий корабель Євросоюзу «Наварра». Військові врятували судно–жертву і заарештували шістьох піратів. Але в очікуванні покарання ті трусилися недовго. Вчора «Наварра» відпустила свою здобич на всі чотири сторони.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики