Почалася посівна — пересох бензобак

Почалася посівна — пересох бензобак

За минулі вихідні бензин на найбільших українських АЗС подорожчав на рекордні 30—40 копійок: найбільші українські автозаправники підвищили ціни на бензин у середньому на 4—4,5 відсотка. На українських заправках літр найпопулярнішого А–95 сягнув 8,37 гривні, а дизельного палива — до 7,37 гривні.

Молодіжний під водою

Молодіжний під водою

На Полтавщині, у місті Кременчук, повінь накрила житловий мікрорайон Молодіжний. Останніми днями потепління розтопило сніг на ділянках навколо приватного сектора, й вода почала підтоплювати житлові будинки, сягаючи від 50 сантиметрів до 1,3 метра, передають місцеві ЗМІ. Підтоплено вулиці маршала Жукова, Карнаухова, 50 років Жовтня та Полтавський проспект біля Великої Кахновки. У районі зупинки «Аврора» вода затопила проїжджу частину, рятувальники витягали з води автомобілі всю ніч. Наразі боротьба з підтопленням у місті триває. Співробітники санепідемслужби дезінфікують криниці у приватних дворах.

Зварич нарешті поїсть

Зварич нарешті поїсть

Не виключено, що вже цього тижня екс–суддю Ігоря Зварича годуватимуть у СІЗО через трубку. Про це агентству ЗІК повідомив заступник начальника обл­управління Держдепартаменту у справах виконання покарань Мирослав Демків. «Наскільки нам відомо, максимально це (голодування) може тривати 72 дні. У принципі медики занепокоєні. Не виключено, що до кінця тижня треба буде використовувати примусове годування», — розповів він. Нагадаємо, 20 січня 2010 року екс–суддя Ігор Зварич оголосив голодування та висунув низку вимог до Президента, Генпрокурора та його заступників, голови СБУ.

Довга дорога до заслуженого відпочинку

Довга дорога до заслуженого відпочинку

В Україні знову заговорили про підвищення пенсійного віку. Принаймні такою була вимога Міжнародного валютного фонду, який у 2009 році дав Україні кредит. І Україна начебто зобов’язалася це зробити. Але не зробила. Бо це був би дуже вже непопулярний крок напередодні виборів. Тепер Україні знову треба позичати. І їй знову — тепер уже Світовий банк — радить збільшити пенсійний вік бодай для жінок із нинішніх 55 до 60 років.

Новий складник «ВІА Гри»

Новий складник «ВІА Гри»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Енна за ліком ротація у складі «ВІА Гри»: на зміну Тетяні Котовій, «Міс Росії–2006», прийшла Єва Бушміна, учасниця української «Фабрики зірок–3». «Таня з осені просилася: казала, що її цікавлять інші проекти, — пояснив «УМ» директор гурту Артур Ковальков. — Очевидно, паралельно у продюсерів визріла ідея (взяти Бушміну. — Ред.): живуть, придивляються до людей, хтось побачив когось підходящого і потім починають форсувати процес». Артур Ковальков підкреслив, що кастингу продюсери не проводили. А за неофіційною версією, Котова пішла з проекту через вагітність.

А хотіли нарвати верби...

А хотіли нарвати верби...

Нещастя трапилося в понеділок, 22 березня, в селищі Хотянівка Вишгородського району, що на Київщині. Після закінчення уроків дітлахи, чекаючи на прибуття «маршрутки», вирішили нарвати верби. Для цього потрібно було перейти на протилежний берег Десни. Дорослі, які відпочивали на березі, двічі намагалися повернути школярів на берег. Але як тільки на березі стало безлюдно, четверо шибеників опинилися на середині річки. «Сильна течія утворила там пустоти і промоїни. Троє дівчаток та хлопчик провалились під кригу майже одночасно, — розповіла «УМ» помічник начальника головного управління МНС у Київській області з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вікторія Рубан. — Троє з них — 1997, 1998, 1999 років народження — потонули».

«Донька» виявилася сином

«Донька» виявилася сином

Прикордонники з пункту пропуску «Краківець», що на Львівщині, звернули увагу на двох підозрілих іноземок — громадянок Бельгії і Польщі, які позавчора близько 15.00 намагалися виїхати з України. Як повідомили «УМ» у прес–службі Державної прикордонної служби, «зелених кашкетів» зацікавив малюк, що сидів на задньому сидінні «Фольксвагена», яким кермувала 56–річна бельгійка. Тим більше що одна з панянок — 26–річна полячка — запевняла, що це її дворічна донька. Але дитина на вказаний вік явно не «тягнула»...

Балет без серця

Балет без серця

На 91–му році активної творчої роботи пішов із життя головний балетмейстер Київського національного академічного театру оперети, народний артист України Олександр Сегал. Балету він віддав 75 років, 30 із них працював у Київському театрі оперети. Здійснив постановку більше 50 вистав. Його танці стали окрасою «Веселої вдови» Легара, «На світанку» Сандлера, «Легенди про Київ» Білаша, «Сільви», «Баядери», «Містера Ікс» Кальмана, «Американської комедії» Самойлова, «Званої вечері з італійцями» Оффенбаха, «Такого єврейського щастя» Поклада, «Летючої миші», «Циганського барона» Штрауса, «Кавової кантати» Баха, «Моєї чарівної леді» Лоу, «Сорочинського ярмарку» Рябова.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики