За травнем іде листопад

За травнем іде листопад

Цього року Україну чекають іще одні вибори — місцеві. Народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про призначення виборів міських, селищних, сільських голів та депутатів місцевих рад на 7 листопада.

Комуніст, цариця і козаки

Комуніст, цариця і козаки

Кіровоградська міська влада всерйоз перейнялася ідеєю повернути своєму місту дореволюційну назву Єлисаветград. За рішенням міськради, 27 березня на цю тему відбудуться громадські слухання. Після цього, відповідно до усталеної процедури, питання про перейменування Кіровограда на Єлисаветград можуть винести на місцевий референдум.

Від Сала до Русина

Від Сала до Русина

Змінивши керівництво МВС та його структурних підрозділів, а також столичної та кримської міліції, міністр Анатолій Могильов узявся за інші регіони. Відучора його заступники поїхали по областях представляти нових керівників. Уже перші призначення доводять, що в МВС доволі буквально сприйняли «побажання» Президента Януковича повернути в органи кадри, звільнені у 2005 році. Мовляв, серед них є офіцери, які «нічим не заплямували свою честь». Складається враження, що перевагами для кандидатів є або одіозність у минулому, або донецька прописка. Утім на Богомольця, 10 такі підходи до призначень не коментують.

Підготовлена поразка

Підготовлена поразка

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Розчарування результатами президентських виборів із боку прихильників європейського вибору України є зрозумілим. Незрозумілим є поширений у патріотичному середовищі погляд на цей результат, як на випадковість, свого роду «примху української долі».

Ті, хто його поділяє, вважають, що всі негаразди почалися напередодні другого туру. На їхню думку, стався фатальний збіг обставин. Кандидати, що вибули за результатами першого туру, не захотіли закликати своїх прихильників голосувати за «найдемократичнішого кандидата» в обмін на пропозицію прем’єрства. Кілька інтелектуалів на телевізійних ток–шоу закликали голосувати «проти всіх». Парламент за два дні до голосування прийняв зміни до закону про вибори. Якби не це — демократія перемогла б.

Такий погляд посилено підтримують Юлія Тимошенко і її представники. Це зрозуміло. Адже проти фатуму немає ради. І питання про політичну відповідальність того, хто оголосив себе на виборах єдиним справжнім демократом і патріотом, виглядає недоречним. Усе списується винятково на підступи і фальсифікації.

Проте, якщо ми хочемо утвердити європейськість нашої політики, нам доведеться більш раціонально і критично оцінити причини цієї поразки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Особистість понад усе

Особистість понад усе

Установчий з’їзд нового політичного об’єднання відбувся минулої суботи: 248 делегати з 27 регіонів країни одностайно затвердили назву, символіку, статут, ідеологію та політпрограму. На такий крок їх штовхнули результати виборів. «За їхніми підсумками, понад 25 відсотків українців уже не сприймають старих політиків з їхніми політичними гаслами та популізмом. Люди втомилися від політиків–демагогів. Їм потрібні політики–реформатори», — констатує голова новоствореного політоб’єднання Іван Матієшин.

Всі статті рубрики