Один за всіх?

Один за всіх?

Подільський районний суд Києва завершив розгляд справи обвинувачуваного в організації афери «Еліта–Центру» Андрія Терентьєва та засудив його до 5 років позбавлення волі, а також зобов’язав відшкодувати кошти потерпілим: від 100 до 300 тисяч гривень на кожного вкладника, шестизначну суму індексу інфляції і по 40—50 тисяч морального збитку. Засудженому залишилося відбувати покарання лише рік, адже термін ув’язнення зараховано йому від моменту затримання у лютому 2006 року. Адвокат Терентьєва Ганна Мулюн запевняє, що у того відсутні будь–які кошти чи матеріальні цінності для виплати вкладникам «Еліта–Центру». «Йому належить чверть чотирикімнатної квартири у Києві і старовинний (1985 року виробництва) автомобіль. І все, більше нічого. Які ж це цінності?» — каже захисниця.

«Давайте писати українську «Вікіпедію!»

«Давайте писати українську «Вікіпедію!»

Головному освітянину країни українська «Вікіпедія» дуже припала до душі. Іван Вакарчук вважає, що ця інтернет–енциклопедія сьогодні значно випереджає «паперові» аналоги. «В умовах наростання інформаційного потоку роль традиційних «паперових» енциклопедій, як джерел найновішої інформації, виявилася суттєво обмеженою», — зазначив Іван Вакарчук у зверненні до науковців. За прикладом, наведеним міністром, час підготовки сучасної універсальної енциклопедії з параметрами енциклопедії «Британіка» (32 томи, 40 мільйонів слів обсягу) — це десятки років... З часом інформація в таких енциклопедіях стає застарілою, а написати або відредагувати статті у «Вікіпедії» може кожен і будь–коли.

П’ять поверхів польоту

П’ять поверхів польоту

Рятувальникам, яких серед ночі викликали на допомогу «невпізнаному об’єкту», довелося розбирати цегляну кладку в стіні будинку. Таким чином відкрили отвір у вентиляційній шахті й витягли звідти 35–річного чоловіка.

Недитячі забавки

Недитячі забавки

Трагедія сталася поблизу села Вовківка Кегичівського району. Сімнадцять мисливців, серед яких був і десятикласник місцевої школи, за офіційною інформацією, вирушили до лісу для санітарного відстрілу вовків. Полювання вочевидь затягнулося, бо фатальний постріл пролунав о 17.00, надвечір. Як повідомляє Центр громадських зв’язків харківської обласної міліції, серед місцевих мисливців був і 48–річний гість із Харкова. Саме він через «власну помилку» націлив карабін «Сайга» в бік кущів, де в цей час був «мисливець–юніор». Куля влучила хлопцю просто в груди. Від отриманого поранення він помер на місці.

Шенгенська стіна

Шенгенська стіна

Процедура приєднання Румунії до зони Шенгену вимагає від цієї країни підсилення кордонів із «нешенгенськими» сусідами, відтак із 11 березня цього року, тобто відсьогодні, на українсько–румунському кордоні закривають п’ять пунктів пропуску: «Дяківці», «Білий Колодязь», «Красноїльськ», «Руська» та «Шепіт», що на Буковині. Проте в Міністерстві закордонних справ України запевняють, що ця незручність тимчасова. Румуни вже погодилися на термінові переговори, в ході яких цим п’яти пунктам пропуску мають надати статус міжнародних, аби невдовзі знов їх відкрити.

Пілоти на автопілоті

Пілоти на автопілоті

Позавчора чимало денних авіарейсів із Сімферополя були перенесені на пізній вечір чи взагалі на наступний день через сильний боковий вітер, що сягав 23–24 метрів на секунду. Через це, а також штормове попередження, не приймав аеропорт «борти» і на посадку, зокрема московські. Однак пасажирський літак Як–42 авіакомпанії «Донбасаеро» з 86 пасажирами на борту, що взяли квиток до Борисполя, у той день «загальмували» з іншої причини — через п’яний екіпаж. Свідком інциденту став народний депутат від КПУ Леонід Грач та ще двоє його товаришів по нещастю — депутат–«регіонал» Борис Дейч і заступник Генерального прокурора України Тетяна Корнякова. Остання начебто розпорядилась, щоб місцева транспортна прокуратура негайно розпочала відповідну перевірку. Грач же повідомив, що буцімто всі льотчики були «в стєльку п’яні», і рівень проміле в їхній крові становив 3—3,5.

«Океани» і Фелліні

«Океани» і Фелліні

«Алюзії до альбому і тексту пісні «Дольче Віта» навіяні фільмом Фелліні. Коли я його дивився, мене дуже вразило, що людина без прямої критики, без жодного наїзду проїхалася іронічним бульдозером по італійському вищому світу. Я почав думати, в яких реаліях ми живемо», — такими словами пояснив Святослав Вакарчук ідею та суть нового, сьомого за ліком, альбому «Океану Ельзи» Dolce Vita. Презентація платівки відбулася вчора в модному київському Sky Cafe. Аскетична стилістика закладу відповідала стилістиці оформлення альбому: на білому тлі два чорні трикутники — читай Play і Dolce Vita.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Андріївна, онука Андрійовича

Андріївна, онука Андрійовича

Екс–Президент України вчора вчетверте став дідусем, а телеведуча Маша Єфросиніна — вперше тіткою. Невістка Віктора Ющенка Ліза Єфросиніна у середу о 14.10 в одному з київських пологових будинків народила дівчинку. Немовля з’явилося на світ із чудовими параметрами — 52 см зросту і 3 кг 400 г ваги. За чутками, дівчинку, можливо, назвуть Варварою — на честь матері Віктора Андрійовича.

Всі статті рубрики