«Жива» мішень — школяр

«Жива» мішень — школяр

Страшна подія сталася ще 2 березня, стало відомо про це лише вчора. Батьки досі не можуть отямитись: посеред білого дня стріляли в їхнього сина, 14–річного школяра Житомирської середньої школи №27. Як розповіла «УМ» мама постраждалого Сергійка, викладачка цієї ж школи Тетяна Терещук, того страшного дня її син повернувся зі школи й через якийсь час попросився вийти з другом погуляти до річки Тетерів. Як розповіла жінка, хлопці хотіли подивитись, як скресає крига. Раптом по дітях хтось відкрив вогонь. «Хлопці так налякались, одразу ж почали тікати, — розповідає «УМ» Тетяна Миколаївна. — Вони одразу ж побігли до батьків Сергійчиного друга, там моєму сину обробили рану, і він повернувся додому. Через якийсь час почав жалітися, що «тягне» ногу. Ми ж не думали, що в Сергійка — кульове поранення!»

У Греції є все — навіть Шевченко

У Греції є все — навіть Шевченко

Висота мармурового Кобзаря — один метр. Установили його в парку району Гу­ді муніципалітету Зографу. Це вже 47–й монумент Шевченку за кордоном. Автором «грецького» погруддя Тараса Шевченка став відомий український скульптор, професор Львівської національної академії мистецтв Володимир Одрехівський у співавторстві з Михайлом Федиком. Пам’ятник має передавати духовну єдність України та Греції, а п’єдестал являє собою стилізовану колону. Його урочисто відкрили за участю представників місцевої влади, гостей з України та діаспори під звуки оркестру.

Нічна варта

Нічна варта

Вступний ажіотаж цьогоріч розпочався за три доби до 6 березня, розповіла «УМ» директор навчально–виховного комплексу «Українська школа» Наталя Руденко. Усі ці дні й ночі батьки майбутніх школярів формували «живу» чергу, з нічними перекличками і таке інше, нерідко залишаючись на нічліг у припаркованих неподалік школи автівках. Сам же «порядковий» розгляд заяв, відтак зарахування щасливчиків (конкурс становив фактично три дитини на місце) під прицілом телекамер аж трьох телеканалів за усталеною процедурою провадила батьківська рада із залученням представників громадських організацій і міськво.

Теракт через розлуку

Теракт через розлуку

Учора о 9.30 ранку за київським часом на територію Генерального консульства України в турецькому місті Стамбул увірвався озброєний чоловік. Нападник, який виявився громадянином Туреччини, кілька разів вистрелив із пістолета у бік співробітників української дипустанови. Охоронець Генконсульства відкрив вогонь у відповідь, поранив та обеззброїв нападника, після чого наряд турецької поліції його заарештував.

У тенета до своїх

У тенета до своїх

Четверо українців, які легально мешкали в Чеській Республіці, набирали через агентство в Україні працівників для роботи в супермаркетах, готелях та будівництві. «Хто зацікавився, тим обіцяли зарплату від 800 до 3 000 доларів, а також безкоштовне помешкання, соціальне й медичне страхування та «вирішення питань» із дозволами на в’їзд та проживання в ЧР», — повідомив речник відділу боротьби з оргзлочинністю чеської поліції Павел Гнатак.

«Бабина» зима

«Бабина» зима

Після короткої відлиги березневі дні принесли з собою справжню зимову погоду. Як довго ще триватиме холоднеча — синоптики не можуть відповісти. «Найближчими днями утримається холодна погода, і повернення тепла поки не передбачається. Температура вночі сягатиме 10—15 градусів морозу, а вдень не підніматиметься вище 3 тепла.

Солодкий Львів

Солодкий Львів

Упродовж трьох днів Львів перетворився на шоколадну столицю України. З 6 по 8 березня тут проходило третє міське свято шоколаду. Місто в прямому сенсі стало «солодкою» столицею — під час свята використали близько трьох тонн шоколаду. Для гостей та мешканців міста було презентовано шоколадні фонтани, лев від кондитера–шоколатьє Валентина Штефаньо та різні шоколадні скульптури.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Дітище» Хрущова — без тріщин

«Дітище» Хрущова — без тріщин

Цими днями в полтавському корпункті «УМ» й далі лунають телефонні дзвінки стосовно надійності Кременчуцької ГЕС, її спроможності пропустити через свої нутрощі «велику воду» Дніпра за нинішнього паводка та витримати натиск льодоходу. Зазвичай телефонують мешканці розташованого нижче греблі гідроелектростанції Кременчука, схвильовані роздмухуваними деякими місцевими ЗМІ чутками про появу на «тілі» ГЕС «тріщин», крізь які нібито вже просочується вода. Тим паче що згадану «будову комунізму», яку особисто відвідував тодішній перший секретар ЦК КПРС Микита Хрущов, зі значним випередженням графіка споруджували більш ніж півстоліття тому, в часи, коли над усе треба було «наздогнати і перегнати» Америку...

Всі статті рубрики