Що було з Юлею

Що було з Юлею

Попрощавшись з Юлією Тимошенко, яка перебувала на посту Прем’єр–міністра два останні роки і ще три місяці, країна отримала нагоду спокійно та виважено, без політичних відтінків та передвиборчих гасел, проаналізувати головні результати її роботи. І зрозуміти, які перспективи втрачає, а які можливості здобуває Україна після завершення епохи Леді Ю. Із великої кількості невдач та перемог ми обрали найрезонансніші.

Рокіровки на Різницькій

Рокіровки на Різницькій

Генпрокурор Олександр Медведько забрав найрезонансніші справи у свого заступника Миколи Голомші й передав їх у Головне слідче управління Генеральної прокуратури, яке курирує інший заступник — Віталій Щоткін. За інформацією окремих ЗМІ, останні дні Медведько і Щоткін «сидять у своїх кабінетах, обклавшись купою томів кримінальних справ». Імовірно, йдеться про інтенсивне вивчення справ Гонгадзе, отруєння Ющенка тощо.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Останній день юліанського календаря

Останній день юліанського календаря

Учора Верховна Рада відправила у відставку уряд Тимошенко. За резолюцію недовіри проголосувало 243 депутати.

Нагадаємо, в грудні 2007–го за її призначення проголосувала мінімальна більшість — 226 парламентаріїв із фракцій БЮТ і «НУНС». За цей час навіть у «пост помаранчевих» фракціях з’явилося чимало недругів Тимошенко. За великим рахунком, якраз і вони — 22 депутати БЮТ і «НУНС» — вирішили долю вчорашнього голосування.

Юлія Тимошенко хоч і обіцяла покинути кабінет Прем’єр–міністра в разі невдалого для неї голосування ВР, формально лишається виконувачем обов’язків глави уряду. Тягнути лямку до затвердження наступника її змушує Контситуція. Але вочевидь вона цього не робитиме де–факто. Учора надвечір Тимошенко подякувала її співробітникам у великому залі засідань Кабміну за продуктивну роботу впродовж двох років і попрощалася, привітавши жінок із 8 Березня. Пані Юлія попросила колег «пильно» працювати з новим складом Кабінету Міністрів. Гідну опозицію Януковичу вона знову забезпечить.

Всі статті рубрики