НОВИНИ ПЛЮС

04.03.2010

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів позавчора прийняв відставку голови правління НАК «Нафтогаз України» Олега Дубини. Він написав заяву за власним бажанням.

* * *

Президент Віктор Янукович прийняв відставку заступника голови секретаріату Президента Марини Ставнійчук.

Вона останньою подала заяву на звільнення з усіх заступників глави секретаріату Президента Ющенка, щоб дотриматися безперервності влади, тоді як інші заступники залишили посади за день до інавгурації Януковича.

* * *

Президент Янукович призначив Олександра Тарасовського начальником управління роботи з особовим складом Служби безпеки України.

Черновецький — не член ВРЮ

Президент Віктор Янукович у вівторок скасував указ свого попередника про призначення мера Києва Леоніда Черновецького членом Вищої ради юстиції. «У зв’язку з цим підтвердити повноваження члена Вищої ради юстиції Степана Гавриша, призначеного указом Президента від 25 вересня 2004 р.», — йдеться в документі Януковича.

За даними «УМ», ініціатива відкликати Черновецького з ВРЮ виходила від Віктора Ющенка та його команди — сторона колишнього Президента визнала помилковість рішення про новий статус скандального мера Києва.

* * *

Також новий глава держави скасував указ Президента №234 від 23 лютого 2010 р. про призначення членом ВРЮ Антона Чернушенка та підтвердив повноваження цього ж Чернушенка, призначеного указом ще Президента Кучми від 1 квітня 2004 р.

Справа Лозинського

На сьогодні перенесла прокуратура розгляд у Печерському райсуді столиці розгляд питання про взяття під варту екс–БЮТівця Віктора Лозинського. Як повідомив «УМ» речник ГПУ Юрій Бойченко, у слідчих є час до 11.00 четверга, щоб завершити збір першочергових свідчень затриманого.

Окрім пред’явленого Лозинському обвинувачення за ст. 121 КК (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (селянина Олійника)), учора слідство висунуло йому обвинувачення ще за двома статтями Кримінального кодексу. Лозинському також інкримінують здирництво та насильницьке позбавлення волі. Йдеться про епізоди, коли Лозинський зі своїми поплічниками нібито захопив на орендованих угіддях двох мисливців, а за їхнє звільнення вимагав у рідних 40 тисяч доларів.

Скандал у Мелітополі

Позавчора на сесії Мелітопольської міськради депутати запропонували меру Дмитру Сичову добровільно піти у відставку. Як інформує запорізький кореспондент «УМ» Андрій Багнюк, міського голову звинуватили у здирництві (мовляв, без внеску до сумнівних благодійних фондів підприємці не можуть одержати жодного дозвільного документа), корупції та розкраданні бюджетних коштів. Обвинувачений «регіоналами» очільник міста сприйняв ультиматум як помсту за низку рішень «з наведення порядку», зокрема розподілу землі: депутатам не вдалося скасувати ініційовану мером жорсткішу нормативно–грошову оцінку землі. «Розборки» триватимуть з огляду й на те, що позицію Сичова у перегляді оціночного нормативу землі підтримав Комітет із питань правової політики Верховної Ради України.