Страва, яку подадуть холодною

Страва, яку подадуть холодною

На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада, всупереч попереднім намірам, не розглядатиме резолюцію про недовіру уряду. Як пояснив учора на зборах погоджувальної ради Володимир Литвин, регламент відводить на підготовку цього питання десять днів із моменту реєстрації постанови, а у вівторок минає лише тиждень. Водночас спікер сказав, що «розгляду цього питання уникнути не можна, зважаючи на ту обставину, що підписи [авторів постанови] не відкликаються».

І забудьте навіть слово «відставка»!

І забудьте навіть слово «відставка»!

Учора Прем’єр Юлія Тимошенко в екстреному порядку зібрала своїх міністрів на позачергове засідання. Оскільки ж наступного дня Верховна Рада планувала голосувати про недовіру нинішньому уряду, засідання викликало небувалий ажіотаж та, відповідно, наплив присутніх: запрошені і преса добрих півгодини штовхали одне одного у вузенькому коридорчику перед малою залою, намагаючись першими почути сподівану новину. Від Юлії Володимирівни з нетерпінням чекали сенсацій. Дехто навіть стверджував, що «точно знає» — Юля, мовляв, сама оголосить про свою відставку і випередить політичних опонентів.

«Від корупціонера чую!»

«Від корупціонера чую!»

Новообраний Президент України днями підписав три укази, спрямовані на реформи у сфері економіки. Першим він заснував комітет з економічних реформ і призначив його керівником свою соратницю, першого заступника керівника адміністрації Президента Ірину Акімову. Вже з першого погляду помітно, що цей документ глибоко заходить на «територію», яку «контролює» Кабінет Міністрів. Так, новостворений комітет моніторить ситуацію в економіці, визначає ефективність роботи уряду та подає свої висновки, що і як треба зробити по–іншому.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Шукали й не чекали

Шукали й не чекали

Учора завершилося восьмимісячне переховування від слідства колишнього нардепа від БЮТ Віктора Лозинського, обвинувачуваного у вбивстві селянина Валерія Олійника 16 червня 2009 року. Колишній «господар» Голованівська, що на Кіровоградщині, змушений був сам прийти до будівлі головного слідчого управління ГПУ по вулиці Борисоглібській і здатися. Там його ледь не за ручку провів через турнікети співробітник СБУ.

За неофіційною інформацією, яку «УМ» підтвердило джерело в слідчому управлінні, пан Лозинський одразу заявив слідчим, що... нічого не знав про те, ніби сім місяців тому — 30 липня — його персону оголосили в міжнародний розшук. Мовляв, відтоді, як Верховна Рада позбавила його депутатських повноважень (3 липня), він щиро вважав, що перебуває на підписці про невиїзд. І це при тому, що ще 7 липня Феміда дала правоохоронцям дозвіл на його затримання! Така «легенда» вочевидь потрібна Лозинському, аби уникнути відповідальності за переховування від слідства й почати співпрацю зі слідчими «з чистого аркуша» — від явки з повинною до можливого каяття та пом’якшувального вироку, припускають у Генпрокуратурі.

Стосунки без євроремонту

Стосунки без євроремонту

Вибираючи для першого візиту столицю Європи, Віктор Янукович, вочевидь, хотів показати, що не такий він страшний у зовнішньополітичній царині, як малюють. Учора новий Президент висловив у Брюсселі готовність продовжувати курс на Європу, не поглиблюючи співпрацю з НАТО. Від Януковича в Європі не чекали якихось нових ініціатив — він їх і не пропонував. Не спричинив черговий курйоз на кшталт «Стокгольмської угоди» (замість Гельсінської) — і то добре.

Всі статті рубрики