Зима не відпускає

Зима не відпускає

До весни залишилось лише два тижні, а зима вперто тримає «оборону» і не хоче відступати. Через шквальний вітер та завірюхи без світла вчора залишалось 335 населених пунктів у семи областях України. Найбільше минулої доби через люту зиму постраждала Миколаївська область, де знеструмленими залишаються 152 населені пункти. Основною причиною відімкнення світла тут стало руйнування електричних опор. У темряві вечеряли також жителі 110 міст та сіл на Одещині, 33 населених пунктів Кіровоградської області, 20 — Вінницької, 13 — на Херсонщині, 5 — у Тернопільській області та двох на Дніпропетровщині. Наразі бригади обленерго відновлюють електропостачання. Тим часом метеорологи не кажуть нічого втішного для жителів південних та східних регіонів країни. За їхніми прогнозами, сьогодні у Дніпропетровській, Кіровоградській і Полтавській областях уночі та вранці слід бути готовим до нових погодних «сюрпризів»: сильний мокрий сніг та дощ, ожеледь, хуртовини, пориви вітру до 25—30 м/с чекають жителів східних та південних регіонів протягом цілого дня. Температура вночі та вдень коливатиметься від 4° морозу до 1° тепла. На решті території снігопади відступлять.

Через вогонь війни

Через вогонь війни

Майже чверть радянського військового контингенту, який ввели на територію Афганістану в 1979–му році, становили вихідці з України — загалом близько 150 тисяч воїнів. Із них дві тисячі українських юнаків склали свої голови в тому кривавому конфлікті. Біль втрати, що його пережили рідні й близькі загиблих, багатократно посилюється ще й тим, що навіть зараз складно пояснити, які ж насправді цілі переслідували керманичі радянської імперії, скеровуючи в пекло громадянської війни на території чужої країни багатотисячну армію. «Миротворча місія», яку пропагували комуністичні ідеологи, завершилась практично нічим: після десяти років ведення масштабних військових дій радянські воїни залишили цю азійську країну, а афганський народ і понині може лише мріяти про стабільність і спокій у власній країні. Втім це жодним чином не применшує подвигу тисяч і тисяч українців, які, попри все, виконали свій «інтернаціональний обов’язок».

Тепла клітка для Сімби

Тепла клітка для Сімби

Телесюжет на одному з центральних каналів, де йшлося про долю покинутого у Сіверськодонецьку звіринця «Мауглі», навряд чи міг когось залишити байдужим. Три десятки тварин і півсотні птахів усю зиму прожили у непристосованих для тривалого утримання клітках, без їжі і води. Якби не щиросердні городяни, які час від часу підгодовували знесилених бранців, ті навряд чи дочекалися б весни. Почувши цю новину, співробітники Харківського зоопарку вирішили прихистити бідолашних тварин у своїх вольєрах. Але власники звіринця погодилися передати їм лише восьмирічного лева Сімбу, який уже потребував екстреної ветеринарної допомоги. Аби ледве живий цар звірів пережив дорогу (а у фахівців було серйозне побоювання, що на переїзд йому не вистачить сили), адміністрація Південної залізниці надала спеціальний фургон із підігрівом. Слідом направили і газель із медикаментами та кормом.

Учися, поки студент!

Учися, поки студент!

Вийти зі стін рідної альма–матер студенти тепер зможуть відразу з двома дипломами. Відповідний наказ, який запроваджує у вишах країни так звану міжгалузеву індивідуалізовану гуманітарну освіту (МІГО), підписав міністр Іван Вакарчук. Відтак уже на першому або другому курсі студент зможе визначитися, яку спеціальність йому хотілося б отримати ще, крім основної. Правда, фізиком чи хіміком паралельно з основним навчанням стати не вдасться, а от вибрати якийсь фах із гуманітарної сфери (а також культурних чи соціально–політичних наук) — будь ласка.

Кому в Тель–Авів?

Кому в Тель–Авів?

Уряд Ізраїлю таки прийняв рішення скасувати візовий режим з Україною. Після тривалих відкладань і переговорів з противниками цього кроку серед ізраїльських урядовців та парламентаріїв прем’єр–міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу доручив МЗС країни почати переговори з Україною про технічні та юридичні аспекти скасування віз. «За нашим попереднім досвідом, це зайняло у нас із Росією півроку, — сказав міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман. — Це обробка технічних деталей. Я сподіваюся, що ми зможемо втриматися у цих рамках у всьому, що пов’язано з Україною». Уряд Ізраїлю також доручив МЗС повністю чи частково скасувати візові збори для громадян України, які в’їжджають до Ізраїлю, досі ізраїльська віза коштувала 17 доларів.

Наділами по колисці авіації

Наділами по колисці авіації

Начебто праведну мету мала перед собою Кіровська райміськадміністрація, розпорядившись наприкінці минулого року віддати колишнім колгоспникам понад 200 гектарів земель запасу, які простягнулися північними схилами гори Клементьєва. Тієї самої, де сьогодні проводять навчально–тренувальні збори, змагання та польоти на різних безмоторних літальних апаратах. Одначе, як кажуть посвячені люди, приховане дозвільними документами ведення там особистих господарств почало плавно трансформуватись у банальний перепродаж земельних наділів площею від 0,12 до двох гектарів. Принаймні про це свідчить поява на межі з розміщеним на самій горі аеродромом і його радіотехнічними спорудами табличок–повідомлень про розцінки на тільки–но «нарізані» гектари і сотки. Їхня товарна привабливість очевидна, адже звідси відкривається чудова панорама з краєвидом на Чорне море (до нього навпростець не більше 7–8 кілометрів), мальовничі вершини Кара–Дагу і майже незайманий степ.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики