Паспорт — кожному третьому

Паспорт — кожному третьому

Ще в понеділок, 8 лютого, консорціум «ЄДАПС» відновив виробництво і відвантаження закордонних паспортів відразу ж після перерахування Держ­казначейством 12,2 млн. грн. у рахунок оплати заборгованості за листопад–грудень 2009 року. Нагадаємо, що тиждень тому прокуратура столиці видала розпорядження казначейству негайно сплатити заборгованість МВС перед консорціумом «ЄДАПС» у сумі 72 млн. грн. Тож конфлікт між консорціумом та Кабміном, який тривав місяць, зійшов нанівець. Джерела «УМ» у Кабміні зазначили, що урядовцям наразі не до того — у всіх на вустах невтішні для Прем’єрки результати народного волевиявлення 7 лютого.

Блокада Прорізної

Блокада Прорізної

За багатостраждальний сквер на перетині вулиць Прорізної та Пушкінської нині ведеться запекла боротьба — на його місці збираються звести черговий ресторан із підземними поверхами та парковкою. Мешканці навколишніх будинків обурені — у їхньому мікрорайоні це чи не єдиний вільний «шмат» землі. Тривалий час киянам вдавалося стримувати забудову, вони навіть зносили паркан навколо скверу. Але нещодавно на цій ділянці почала працювати важка техніка: гусеничні екскаватори, бульдозери, кар’єрні самоскиди активно вивозять землю.

Так стають олігархами

Так стають олігархами

Правило, що час економічної кризи — най­сприятливіша пора для злиття та поглинань у бізнесі, знову підтверджується. Український мільярдер Ігор Коломойський став єдиним і повноправним власником медіакомпанії «Главред–медіа» — в середу інформацію про продаж своєї частки компанії підтвердив Олександр Третьяков. Він же озвучив суму продажу частки, яка становила чотири мільйони доларів. Окрім того, тепер уже єдиний власник холдингу зобов’язався інвестувати в компанію ще близько 12 мільйонів для погашення боргів, у тому числі із зарплати співробітникам.

Цукровий колапс

Цукровий колапс

Ціни на цукор в Україні повільно, проте впевнено повзуть догори вже кілька місяців — виною тому дефіцит солодкого піску на ринку. Аналітики ринку впевнені, що знизити ціни може якнайшвидший імпорт чи розподіл квоти на переробку тростинного цукру. Замість цього урядовці традиційно запровадили мінімальні ціни на продукт, проте в даних умовах цей захід ніяк не вплине на ситуацію з цукром. Своєю постановою Кабмін встановив такі ціни на цукор на наступний маркетинговий рік: по 291,66 гривень за тонну цукрового буряку та по 4,25 тисячі гривень за тонну цукру білого кристалічного.

Солодкі струмки

Солодкі струмки

Подорожчання цукру миттєво активізувало спекулянтів на базарах, а далі, по ланцюжку, — контрабандистів. Російський (хоча, не виключено, український, але викуплений раніше, коли ціни були низькими) цукор дрібними й «середньої тяжкості» партіями потік через кордон у напрямку луганських ринків. І треба ж було такому трапитися, що прикордонники за один день зупинили відразу два «струмочки» солодкої продукції, що текли в протилежні боки.

Фіалки для закоханих

Фіалки для закоханих

Фіалки, або сенполії, у природі зустрічаються лише у тропіках. У 1892 році їх відкрив барон Сен–Поль, через що вони й отримали свою назву. Згодом ці квіти стали звичним атрибутом наших осель, а для деяких — ще й особливою пристрастю. У київському Будинку природи відучора можна побачити понад 500 сортів сенполій. Експозицію присвячено Дню святого Валентина.

Зустріч після довгої розлуки

Зустріч після довгої розлуки

Учора Печерський районний суд столиці нагадував концертну залу перед виступом відомого артиста. От тільки замість співака на сцену запросили «зіркового» афериста, а вартість квитків для вимушених спостерігати це дійство глядачів сягала сотень і сотень тисяч гривень. Так розпочався судовий процес над, як стверджує слідство, головним організатором афери компанії «Еліта–Центр» Олександром Шаховим. Після багаторічної розлуки обмануті вкладники нарешті зустрілися зі своїм кривдником.

Всі статті рубрики