Рік після «Фаїни»

Рік після «Фаїни»

Сьогодні спливає рік відтоді, як із полону сомалійських піратів було звільнено судно «Фаїна», вантажене важкою зброєю. Рік тому моряків із «Фаїни» зустрічали як героїв. Більшість із них уже отямилися від п’ятимісячного перебування в заручниках і вийшли в нові рейси. Проте троє моряків, Олексій Кочерга, Віталій Шелестов та Іван Герелюк, досі оббивають пороги судновласника, який, за їхніми словами, досі не розрахувався з ними за той «нещасливий рейс», передає «Ньюз ру». «Власник «Фаїни» заборгував мені 60 відсотків зарплатні. Крім того, мені не сплатили компенсацію за викрадені піратами речі — а це 2730 доларів, не повернули і гроші за лікування, — розповів матрос Олексій Кочерга. — Після повернення на батьківщину я лежав у психоневрологічному диспансері з діагнозом «посттравматичний синдром». Мене мучили жахливі сни. Снилося щоночі, що пірати знову виводять нас на палубу судна на розстріл».

Бо столиця не годиться

Бо столиця не годиться

У «південній Пальмірі» — найсприятливіші умови для життя людей. Такого висновку дійшли фахівці аналітично­дослідницького центру «Інститут міста», оцінивши найбільші українські міста. До змагання залучили мегаполіси, у яких проживає понад 670 тисяч мешканців. Таких міст виявилося вісім: Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Київ, Кривий Ріг, Львів, Одеса та Харків.

Не виконала наказ — отримуй кулю!

Не виконала наказ — отримуй кулю!

Детективна історія розігралася практично в центрі столиці. У середу близько шостої вечора троє чоловіків у масках зайшли до приміщення ювелірного магазину, розташованого на вулиці Олени Теліги (неподалік станції метро «Дорогожичі»). Погрожуючи зброєю, злочинці вимагали у продавців віддати всі наявні коштовності. Але спротив персоналу та втручання випадкового відвідувача завадили реалізації їхніх планів. Нападники помстилися пострілами — серйозні поранення отримали двоє людей.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У шахту — по смерть?

У шахту — по смерть?

Про вибух на закритій шахті № 153 в селищі Запоріжжя поблизу Красного Луча повідомив на нараді в Луганській обласній державній адміністрації перший заступник «губернатора» Юрій Ареф’єв. Однак, незважаючи на таке авторитетне джерело, поки що про сам факт вибуху говорити зарано. Принаймні станом на вчора його не підтверджували головні фахівці у цій справі — гірничорятувальники і співробітники Луганського територіального відділення Держгірпромнагляду.

Кабмін програв

Кабмін програв

Як повідомляла наша газета минулого тижня, Донецька обласна рада подала у суд на український уряд, аби домогтися обіцяного фінансування. Вчора Донецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення задовольнити в повному обсязі вимоги обласних депутатів й зобов’язав уряд виплатити всі кошти, передбачені Договором про регіональний розвиток Донецької області. Нагадаємо, що за підрахунками облради, лише в 2008 році обсяг недофінансування передбачених договором програм становив понад 450 мільйонів гривень.

Розмовляти українською неконституційно?

Розмовляти українською неконституційно?

Російській мові — скрізь у нас дорога, в тому числі й у галасливих шкільних коридорах. Учора Конституційний Суд України оприлюднив ухвалене напередодні рішення про те, чи відповідає Конституції Постанова уряду № 1033 «Про внесення змін до Положення про загальноосвітній навчальний заклад». І дійшов висновку: ні, не відповідає! Нагадаємо, що ця постанова, ухвалена Кабміном 30 вересня минулого року, зобов’язувала вчителів державних та комунальних загальноосвітніх навчальних закладів спілкуватися українською в робочий час. Але декому здалося, що це порушує права російськомовних учителів. Відтак 52 народні депутати кинулися нібито захищати «велику і могутню» в Конституційний Суд.

Всі статті рубрики