РАХУНКОВА ПАЛАТА

05.02.2010

2,075 мільярда доларів

перевищили касові збори від світового прокату фільму режисера Джеймса Камерона «Аватар». Таким чином стрічка стала першою в історії кіно, яка зібрала більш як 2 мільярди доларів, побивши рекорд попереднього фільму режисера Камерона — «Титаніка».

 

693 мільйони гривень

становив у минулому році чистий прибуток державного банку ВАТ «Ощадбанк», що більш як удвічі, порівняно з 2008 роком. При цьому активи фінансової установи зросли на 3 відсотки — до майже 60 мільярдів гривень. Водночас зросла кількість виданих кредитів і на 27 відсотків — заборгованість клієнтів перед «Ощадбанком». Статутний капітал залишився незмінним — 13,892 мільярда гривень.

 

128 мільйонів доларів

виділить до 2014 року на модернізацію кордону з Україною Польща. Відповідний кошторис уряд сусідньої держави затвердив у програмі модернізації пунктів пропуску на українсько–польському кордоні. Заплановано будівництво пунктів пропуску Довгобичув—Угринів і Будомеж—Грушів, а також модернізацію КПП Зосін—Устилуг, Дорогус—Ягодин і Корчова—Краковець. У результаті оновлення кількість смуг для перевірки приватних автівок зросте з 44 до 91, а для вантажних — з 36 до 57.

 

7,3 мільйона євро

виділила Європейська комісія на подолання наслідків стихії країнам Центральної Азії. За словами комісара ЄС з питань гуманітарної допомоги та розвитку Карела Де Гухта, гроші спрямують на допомогу вразливим верствам населення, щоб люди змогли краще підготуватися до стихійних лих і, відповідно, захищати себе. Проекти, профінансовані ЄС, реалізовуватимуть громадські та міжнародні організації, зокрема, агентства ООН.

 

463,5 тисяч фізичних осіб

звернулися минулого року до адвокатських об’єднань. Ще 70,7 тисячі звернень надійшло від юридичних осіб, повідомляє Міністерство юстиції. Найчастіше українці зверталися по юридичну консультацію. Майже 83,5 тисячі громадян просили захисту при розгляді кримінальних справ, 53 тисячі потребували послуг захисника при цивільних спорах. Загалом адвокати в процесі досудового і судового слідства оскаржили більше 56 тисяч дій правоохоронних органів.

 

20 тонн риби

вже загинуло в урочищах «Буші», «Очеретяне» і «Байкал» Кременчуцького водосховища Черкаської області. Як повідомляє Міністерство охорони навколишнього середовища, в усьому винні складні погодні умови. Через сильні морози на водосховищах утворився льодовий покрив завтовшки 40 сантиметрів, що призвело до зменшення рівня кисню у воді, і риба почала задихатися.

 

13 відсотків

— так упав показник кількості померлих в Україні від грипу та гострореспіраторних захворювань минулого року, повідомив голова Національної ради з питань охорони здоров’я при Президенті Микола Поліщук. Раніше Поліщук повідомляв, що за дев’ять місяців 2008 року померли 3989 українців, а за десять місяців минулого року — 3221 людина.

 

7 мешканців Вінниччини

задекларували, за підсумками минулого року, дохід у розмірі, що перевищив 1 мільйон гривень, повідомляє Державна податкова адміністрація у Вінницькій області. Загалом мільйонери регіону прозвітували про отримання більше 26 мільйонів гривень доходу, з яких 730 тисяч гривень сплатили як податки до бюджету. Переважну більшість доходів становили прибутки від інвестиційної діяльності. ДПА Вінниччини також інформує, що в цілому до обласного бюджету за минулий рік надійшло 1 мільярд 40 мільйонів гривень податків із доходів фізичних осіб.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>