Супутні втрати

Супутні втрати

Після того, як компанія «Айбокс» припинила обслуговувати клієнтів, українці стали значно менше довіряти сплату своїх рахунків і решті операторів платіжно–технічних комплексів самообслуговування. Як заявили на прес–конференції в УНІАН представники основних гравців на цьому сегменті ринку, обсяг переказів упродовж останнього тижня різко скоротився.

«Штормило» від кайфу

«Штормило» від кайфу

Огляд судна «Чхончхонган», що йшло під прапором КНДР, змусив українських вартових кордону неабияк здивуватися: корабель буквально «під зав’язку» був набитий психотропними препаратами, боєприпасами і контрабандними алкоголем та цигарками. 108 капсул психотропного препарату Terpin–codein (хімічний і більш дешевий замінник героїну. — Авт.) виявили в каюті госпіталя теплоходу, а під сходами, у технічному приміщенні на нижній палубі, прикордонники знайшли картонну коробку із загорненими у тканину 103 набоями до автомата Калашникова.

Черкаси створили прецедент

Черкаси створили прецедент

Черкаський окружний адміністративний суд задовільнив позов міської ради до обласного Держказначейства, в якому міська влада просила змусити управління виконувати платежі. Як раніше повідомляла УМ», вдатися до судової тяганини влада Черкас була змушена через фінансовий колапс: Держказначейство не виконувало міські платежі — обласне управління повернуло 700 платіжних доручень на загальну суму 5 мільйонів гривень. І це при тому, що на рахунках міської влади з урахуванням цільових фондів було накопичено майже 30 мільйонів гривень.

«Ігри чемпіонів» — від Сум до Криму

«Ігри чемпіонів» — від Сум до Криму

Всеукраїнські спортивні змагання школярів під назвою «Ігри чемпіонів» відбуватимуться вже вчетверте — цього разу відбіркові тури прийматимуть 27 міст. Почали ці «веселі старти» сумські школярі. Саме вони перші визначили команду, що представлятиме область на фінальних іграх в «Артеку». Обирати було з кого, адже в чудовому залі легкоатлетичного манежу Української академії банківської справи регіональний кубок виборювали 17 гуртів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«111–та стаття — доля шпигунськая!»

«111–та стаття — доля шпигунськая!»

Найкраща оборона — це напад: Федеральна служба безпеки Росії визнала, що Служба безпеки України схопила «на гарячому» в Одеській області саме російських шпигунів. Проте за версією ФСБ, «дії російської сторони мали характер відповіді і були продиктовані вербувальною активністю спецслужб України щодо російських громадян, що зросла». Росіяни заявили, що громадянин України Руслан Пилипенко, якого доставили у військову частину групи російських військ у Придністров’ї й змусили продати українські військові таємниці, відомий ФСБ як співробітник ГУ розвідки Міноборони України. І нібито сам був спійманий на території цієї частини «при здійсненні шпигунських дій», з цифровим фотоапаратом та копіями російських таємних документів. Як повідомляє «Українська правда», у ФСБ здивувалися, що «керівництво СБУ поспішило надати розголосу даному інциденту», й зауважили: такі питання зазвичай «урегульовуються по лінії взаємодії спецслужб».

Невтрачені цінності

Невтрачені цінності

За десять років свого існування Державна служба контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України повернула на Батьківщину більше 500 тисяч різноманітних архівних документів, книжок, творів мистецтва, меморіальних пам’яток, предметів археології тощо. Таким результатом колектив, у складі якого — історики, мистецтвознавці, фахівці митної справи, — справді пишається. Тож із нагоди свого ювілею Держслужба вирішила показати світу дещицю того, що вдалося врятувати.

Всі статті рубрики