Піднятись у небо, як колись

Піднятись у небо, як колись

У березні виповниться 100 років відтоді, як на теренах колишньої Російської імперії вперше піднявся в небо справжній аероплан. Виконати цю почесну місію доля обрала пілота Михайла Єфімова, який до того часу вже встиг прославитися за кордоном кількома світовими рекордами. Місцем проведення польоту став Одеський іподром за сприяння місцевого аероклубу. Крилата справа цієї громадської організації, схоже, процвітає й понині, оскільки її теперішні засновники планують масштабно відзначити майбутній ювілей. Для цього вони й замовили студентському конструкторському бюро Національного аерокосмічного університету імені Жуковського (ХАІ) копію раритетного літака «Фарман–4».

Хто стягує «ковдру» з ближнього?

Хто стягує «ковдру» з ближнього?

Представники компанії «Житлорембудсервіс», яка обслуговує будинки в кількох мікрорайонах Кременчука, заявили про наміри оскаржити дії власника однієї з квартир у багатоповерхівці 101–го кварталу. Фахівці «вирахували» його після скарг мешканців згаданого будинку на різке «похолодання» в їхніх квартирах. При цьому жодної планової чи аварійної зупинки подачі теплоносія до будинку не було. То в чому ж справа?

Озброєні зубами

Озброєні зубами

Пристрасті довкола вовків, збурені після судового позову Київського еколого–культурного центру до Держкомлісгоспу про обмеження полювання на них, а також пропозиція природоохоронців занести цих хижаків до Червоної книги України і взагалі припинити на них полювання примусили поцікавитись, наскільки обґрунтовані такі ініціативи.

Всі статті рубрики