Чехов почався з Севастополя

Чехов почався з Севастополя

Про це заявив перший заступник голови Севастопольської міської держадміністрації, доктор філологічних наук Володимир Казарін, передає агенція ForPost. За словами професора, підготовлена велика програма ювілейних заходів, які відбудуться у бібліотеках, школах, музеях, різних культурних об’єднаннях, клубах. Севастополь, виявляється, єдиний регіон півдня на всій території України, де відбудуться також урочисті зібрання міської інтелігенції, присвячені 150–річчю великого російського письменника і драматурга.

Якщо самі не зможемо...

Якщо самі не зможемо...

До євротурніру українських міліціянтів переодягнуть у надсучасне обмундирування. Учора в посольстві Німеччини вітчизняним захисникам порядку передали спецзасоби, які допоможуть приборкати аж надто гарячих футбольних уболівальників, і пообіцяли допомогти якнайкраще підготуватися до проведення футбольного чемпіонату–2012. Українці від «подарунків» не відмовляються, та, водночас, сподіваються налагодити власне виробництво потрібного спорядження.

Наш «чистий», по решті — працюємо

Наш «чистий», по решті — працюємо

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Днями прокурор Запорізької області Валерій Кулаков озвучив підсумки розслідування низки резонансних справ. Серед основних — закриття кримінальної справи, фігурантом якої є заступник прокурора регіону Олег Скиданов. Розслідування передоручили правоохоронцям Дніпропетровської області, і днями вони закрили карну справу за відсутності складу злочину.

Усі за лопати!

Усі за лопати!

У столичній мерії бідкаються, що катастрофічно не вистачає рук для прибирання вулиць. Відтак з’явилася думка залучити до цієї справи студентів. Мер міста Леонід Черновецький, як зазначає прес–служба КМДА, навіть мав намір розіслати листи до ректорів столичних ВНЗ із проханням поділитися робочою силою. Минулого тижня й справді відбулася акція, коли в різних районах міста залучали до прибирання снігу від 30 до 135 студентів. «Вони самі звернулися до ректорів, що мають намір попрацювати», — каже перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко. І запевняє, що в таких роботах беруть участь лише хлопці, яким виповнилося 18 років, і тільки за умови, що температура на вулиці буде не нижчою 20 градусів морозу.

Холод до безробіття доведе

Холод до безробіття доведе

Це вже третя за останні два тижні надзвичайна пригода з людськими жертвами. Вибух кисневого балону в Луганській міській лікарні №7 18 січня отримав величезний резонанс. Але вбивчий кисень устиг проявити себе й за чотири дні до того: під час ремонтних робіт на подвір’ї приватної садиби від вибуху кисневого балону загинув «усього лише» один 41–річний чоловік. Сила ударної хвилі була така, що повилітали шибки у двох п’ятиповерхівках неподалік.

Без черги під орлом

Без черги під орлом

Міністерство закордонних справ Польщі з квітня цього року запровадить в усіх своїх консульських установах в Україні можливість подавати документи на отримання польської візи через інтернет. Заповнивши електронний бланк заявки на інтернет–сторінці консульства, претендент на візу отримає точний час, на який потрібно буде принести необхідні документи особисто. Надіслати пакет документів можна буде й поштою.

Склади компанію злочинцю

Склади компанію злочинцю

Аби довести, що Бен–Наїм, він Олег Бондаренко, перебуває у міжнародному розшуку, міліціонери кримського Главку пропонують медійникам супроводжувати 44–річного «юриста і журналіста» до Росії. Щоб ексклюзивно зафіксувати, як його затримують російські правоохоронці. Адже у РФ Наїм 15 років, як оголошений у міждержавний розшук. При цьому в кримському МВС обіцяють: якщо маршрут перетину українсько–російського кордону проходитиме через поромну переправу в Керчі, міліція візьме на себе автотранспортні витрати і навіть виділить «даішну» машину супроводу. У разі ж перельоту — придбає пану Бен–Наїму авіаквиток, щоправда, тільки в один кінець. А журналістам — з «урахуванням можливості повернення на Батьківщину».

Полку «педофілів» прибуло 

Полку «педофілів» прибуло 

Скандальна історія про затримання професора–педофіла, ректора однієї з київських державних академій, обростає новими подробицями. Як вже писала «УМ», ГУБОЗ МВС викрило банду збоченців на чолі з «освітянином», які розбещували неповнолітніх дівчаток та заробляли на зйомках і продажу дитячої порнографії. Тепер же у Кам’янці–Подільському працівники Головного управління з боротьби з організованою злочинністю спільно з оперативниками УБОЗ УМВС України Хмельницької області затримали ще одного активного учасника організованої злочинної групи.

Шахід із глибинки

Шахід із глибинки

Хоч як маскувався уродженець села Рацево Чигиринського району, коли настирливо «діставав» голову однієї з районних дер­жавних адміністрацій, вимагаючи виплатити йому 64 тисячі доларів, але оперативники Служби безпеки його вирахували і затримали. Тепер цей чоловік перебуває під вартою, а його справою займаються правоохоронці.

Всі статті рубрики