772 кроки назустріч

772 кроки назустріч

«Демократії захотілося?! Зараз я, с..., тобі демагогію влаштую!» — кричав важливий начальник московської міліції, «припечатуючи» головою об стіну молодого російського правозахисника. Інші присутні при цій «розмові» у міліцейському відділку правоохоронці делікатно відвернулися, щоб потім заявити: нічого такого не бачили, ніхто нікого не бив. Як розповідає у своєму блозі на сайті радіо «Ехо Москви» член політради опозиційного Об’єднаного демократичного руху «Солідарність» Ілья Яшин, так завершився вечір Водохреща для 32 учасників акції пам’яті убитих рік тому адвоката Станіслава Маркелова та журналістки Анастасії Бабурової.

Єгипет «висох»

Єгипет «висох»

Коли за вікном — 20 градусів морозу за Цельсієм, а з бляклого зимового неба годі дочекатися сонячного промінчика, одним із найпопулярніших туристичних напрямків для українців стає Єгипет. Хоч там у цей час і прохолодніше, ніж на Мальдівах, зате кращого за поєднанням ціни та задоволення пляжного відпочинку в січні не знайти. Тож повідомлення про те, що країну фараонів заливають нетрадиційні для Єгипту дощі, спричинило легку паніку серед тих, хто вже придбав або мав намір ось–ось придбати путівки в готелі Шарм–ель–Шейха, Хургади та інших єгипетських курортів.

Баракові уроки

Баракові уроки

Перший в історії Сполучених Штатів Америки темношкірий президент відбув на своїй посаді рівно рік. 20 січня 2009–го подивитися на інавгурацію Барака Обами зібралося близько двох мільйонів людей — рекордний для Капітолійського пагорба показник. Але за цей рік рейтинг господаря Білого дому значно знизився, і замість торішніх 63 відсотків американців його підтримують близько 50 відсотків. Що, звісно, все одно чимало: як зазначає американська преса, хоч нинішній показник народних симпатій до демократа Обами нижчий, ніж у популярного в часи свого президентства республіканця Рональда Рейгана, зате вищий, ніж у його колеги по Демократичній партії Білла Клінтона після закінчення першого року перебування на посаді.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики