Смертельна реанімація

Смертельна реанімація

Учора Луганськ прощався із жертвами вибуху в місцевій лікарні. Витрати на похорони взяла на себе міська влада. За останніми даними, загиблих шістнадцятеро. Панахиду за покійними відслужили в Петропавлівському кафедральному соборі. Ще одна панахида відбулася в Сіверськодонецьку у Свято–Христо–Різдвяному храмі. Середа в області була оголошена днем жалоби.

«Іскру» ледь не «загасили»

«Іскру» ледь не «загасили»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора головний редактор запорізької регіональної газети «Іскра» Артем Тимченко повідомив «УМ», що напередодні на нього вчинили напад. «Щойно я вийшов з авто, щоб купити цигарки, до мене підійшли двоє чоловіків. Сказали, що я багато на себе беру і вже навіть «переступив через деякі речі». Потім порадили «подумати, як далі жити і дихати. Дійшло до сутички».

Пішов носій свободи

Пішов носій свободи

Після тяжкої хвороби на 66–му році життя у Вашингтоні Роман Купчинський відійшов «на вічну ватру» — так кажуть пластуни, одним з яких він був. Як і його батько, поручник січових стрільців, поет та журналіст Роман Купчинський, Купчинський–молодший прожив гідне життя. Разом із родиною потрапивши до США у п’ятирічному віці, Роман був активним в українській громаді та Пласті, студіював політологію, а згодом, будучи командиром стрілецького загону Армії США у В’єтнамі, здобув багато нагород. Зокрема, «Пурпурове Серце», яке від імені президента США присвоюють пораненим воякам і тим, хто загинув у бою. У 1978—88–х роках пан Купчинський був президентом відомого українського видавництва «Пролог», яке публікувало у Штатах численні матеріали самвидаву українських дисидентів.

Прощання з отрутою

Прощання з отрутою

Завдяки ОБСЄ із надсекретної за часів СРСР військової частини, а тепер — складу ракетного палива Сухопутних військ Збройних сил України, розташованого в лісі біля села Ценжів, за десять кілометрів від Івано–Франківська, вивезуть першу партію меланжу. Із наземних резервуарів високотоксичний окислювач палива для колишніх радянських ракет малої і середньої дальності, відомий під маркою АК–2ОК, закачали 20 січня у три спеціально підготовлені залізничні цистерни.

«Гівномет» летить у Росію

«Гівномет» летить у Росію

Увесь минулий рік чоловік, заповзято співпрацюючи з тутешнім штабом «регіоналів», добряче псував нерви кримській міліції, зокрема її новому–старому керівнику — генералу Геннадію Москалю. Головного міліціонера півострова Бен–Наїм методично піддавав нищівній критиці, а згодом навіть напнув кілька «протестних» наметів навпроти будівлі міліцейського Главка. У відповідь Геннадій Москаль в інтерв’ю одному з місцевих щотижневиків, не добираючи слів, назвав надокучливого дядька ... «гівнометом» спікера Кримського парламенту Анатолія Гриценка. І, звичайно ж, кримські правоохоронці предметно зацікавилися тим, які шляхи–дороги привели «екзотичного» правозахисника до сонячного Криму.

Хмари ідуть на південь

Хмари ідуть на південь

Нинішня зима не дає передихнути комунальникам навіть у південних областях. Сьогодні там знову очікують погіршення погодних умов: синоптики прогнозують сніг, місцями сильний, хуртовини, у Криму сильний мокрий сніг та дощ, ожеледь, місцями налипання мокрого снігу. При цьому ще й посилиться вітер до 15—20 м/с.

Почнемо зі «Львова»

Почнемо зі «Львова»

Новітні бойові кораблі, які в найближчому майбутньому складуть основу Військово–Морських сил України, почнуть будувати в лютому 2010 року. Як повідомив командувач ВМСУ адмірал Ігор Тенюх, початок утілення вже завершеного технічного проекту нового корабля класу «корвет» із дальністю плавання чотири тисячі миль та автономністю 30 діб стане головною подією цього року. «Уже в лютому має бути закладено чотири такі кораблі, — цитує головного флотоводця газета «Флот України». — У втіленні проекту задіяно близько 250 підприємств України. 60% замовлення виконають вітчизняні підприємства, решту — іноземні виробники. Я сподіваюсь на відповідний бюджет, який дасть змогу це здійснити».

Таємниці напоказ

Таємниці напоказ

Управління державної охорони України ділиться секретами з минулого. До 18–річчя УДО в Києві відкрили Музей історії її становлення з часів Київської Русі і до сьогодення. На жаль, коло відвідувачів і виставкові площі новоствореного музею обмежені, а значення більшості виставлених тут експонатів у повній мірі зможуть оцінити хіба що спеціалісти та співробітники управління. Як пояснили «УМ» в УДО, музей створений із метою «національно–патріотичного виховання української молоді». Умовно кажучи, його «цільовою аудиторією» стануть курсанти вітчизняних військових вишів, а також молодіжні об’єднання й організації України, які сповідують патріотичну ідеологію.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики