На 164–му небі

На 164–му небі

Через чотири дні після початку 2010 року мешканці й гості Дубаї мали змогу помилуватися феєрверком, барвистості та яскравості якого могли б позаздрити будь–які новорічні вогні: в однойменному еміраті вчора урочисто відкрилася «Дубайська вежа» — «Бурдж Дубаї». Ще два роки тому, в розпалі будівельних робіт, ця будівля побила рекорд тайванського Тайбея (508 м) і офіційно стала найвищим хмарочосом у світі. Нині висота «Бурдж Дубаї» становить понад 800 м (офіційний сайт вказує 824 м, але точну висоту компанія–власник тримала в таємниці аж до церемонії відкриття). Вищої споруди людство не створювало ще ніколи. Навіть Варшавська радіомачта, яка завалилася у 1991 році й досі утримувала звання найвищого зі штучних утворень, сягала лише 646 м.

Будеш відповідати перед екраном

Будеш відповідати перед екраном

Учора в Польщі почав роботу перший інтернет–суд. Як повідомляє сайт Польського телебачення, в інтернет–суді розглядатимуть найпростіші справи за цивільними позовами з усієї країни. Зокрема, йдеться про суперечки економічного характеру, як–то затримки з виплатою зарплатні чи стягнення заборгованості. Від економічних суб’єктів вимагатимуть електронний підпис, а звичайні громадяни повинні зареєструватися на сайті суду та подати свої особисті дані.

Кривавий Банну

Кривавий Банну

Колишній міністр водних ресурсів Пакистану Ганіур Рехман, двоє його особистих охоронців та водій загинули позавчора внаслідок вибуху бомби, закладеної на дорозі в окрузі Хангу (Північно–Західна прикордонна провінція). За даними місцевої поліції, вибухівка, ймовірно, була детонована за допомогою дистанційного пристрою, оскільки рвонула за якусь мить до наближення автомобіля.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Новий рік — без старого реактора

У Новий рік — без старого реактора

У 2010–й рік Литва увійшла без свого «мирного атому»: о 23.00 31 грудня, рівно через 26 років після запуску, припинила роботу єдина в країні атомна електростанція. На догоду Європейському Союзу вивели з експлуатації другий і останній діючий реактор Ігналінської АЕС (перший блок зупинили ще у 2005 році, коли Литва вступила в ЄС).

Свято по–путінськи

Свято по–путінськи

Вийти 31 грудня в костюмі Снігуроньки на одну з московських площ — здавалося б, що може створити більш святковий настрій! Але для правозахисниці Людмили Алексєєвої таке «свято» завершилося за ґратами. 82–річну лауреатку премії ім. Андрія Сахарова разом зі ще кількома десятками людей, які близько 18–ї вечора зібралися на Тріумфальній площі російської столиці, міліція відправила зустрічати Новий рік у буцегарні. «Самі винні» — замість мирно горлати п’яних пісень затримані не приховували, що проводять акцію на захист свободи мирних зібрань, гарантованої 31–ю статтею Конституції РФ.

Потягом прямо до готелю

Потягом прямо до готелю

Учора о 8.30 ранку за місцевим часом у Гельсінкі двоповерховий пасажирський потяг зійшов із рейок та в’їхав у привокзальний готель. На щастя, ніхто не постраждав, оскільки поїзд був без пасажирів — здійснював маневр переходу на іншу колію, а удар у готель був незначним. Вважають, що причиною інциденту стали несправні гальма потяга, повідомляє інтернет–портал фінської столиці hs.fi. У першій половині дня робота вокзалу Гельсінкі була паралізована: потяги стояли в черзі в очікуванні доступу до перонів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики