Не стало ревізора

Не стало ревізора

Микола Сивульський помер у ніч із 27 на 28 грудня, повідомляє прес–служба ГоловКРУ. За словами прес–секретаря Сивульського Олени Тетеріної, 58–річний посадовець останнім часом хворів на важку форму запалення легенів. Прощальна панахида відбудеться сьогодні, 30 грудня, у Клубі Кабінету Міністрів України за адресою: вулиця Інститутська, 7, з 11.00 до 13.00. Поховають Миколу Івановича цього ж дня у Києві на Байковому кладовищі.

Там, де п’яний, там і смерть

Там, де п’яний, там і смерть

Жахлива трагедія, яка сколихнула місто, сталася о 22–й годині 31 липня цього року. На шаленій швидкості п’яний водій за одну мить позбавив життя 39–річну жінку з 13–річним сином та двох її племінників — 9 і 12 років. Жінка з підлітками саме поверталася з магазину, дотримуючись усіх правил дорожнього руху і рухаючись по пішохідному переходу. Звідки вилетів «Лексус», ніхто й не зрозумів, але перед переходом авто так і не загальмувало. Людей розкидало на кілька метрів. Те, що водій був п’яний, не викликало сумнівів. Чоловік навіть не спробував вийти з машини й одразу почав кудись телефонувати. Розлючені свідки намагалися розбити скло і витягти водія, та їм не вдалося, а згодом приїхали правоохоронці, які й врятували злочинця від людського гніву.

Ворота для європейських «коней»

Ворота для європейських «коней»

Південна залізниця активно готується до проведення чемпіонату Європи з футболу Євро–2012. Її керівництво вже веде переговори з кількома лізинговими компаніями щодо придбання швидкісних двоповерхових потягів. «Спільно з «Укрзалізницею» проводимо роботу з підготовки нашої інфраструктури для пропуску швидкісних поїздів від Харкова до Києва. Думаю, на початку 2012 року перші такі поїзди вже будуть введені в експлуатацію», — повідомив начальник Південної залізниці Віктор Остапчук.

«Чорна мітка» під ялинку

«Чорна мітка» під ялинку

«Пізно ввечері в Аденській затоці ми захопили судно під прапором Великобританії. Ми мирно його захопили, не було ні пострілів, ні постраждалих», — так одразу по захопленні судна «Сент Джеймс Парк» рапортував британським ЗМІ ватажок піратів Мохамед Шакір. «Сент Джеймс Парк» — танкер, який перевозив хімікалії з Іспанії у Таїланд.

Поета міряють віршами

Поета міряють віршами

Дев’ять харківських поетів, які в різні роки були нагороджені премією імені Бориса Чичибабіна, у відкритому листі до міського голови Михайла Добкіна не погодилися з його рішенням позбавити Сергія Жадана муніципальної премії за творчі заслуги. Як «УМ» уже повідомляла, мер Харкова особисто викреслив прізвище відомого письменника зі списку номінантів за те, що той під час Помаранчевої революції нібито спалив на майдані Свободи книгу нині покійного Євгена Кушнарьова «Сто кроків Харківською землею».

Аби «бабушкам» гречка була...

Аби «бабушкам» гречка була...

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Столична мерія й далі «грабує» киян: із 2010 року кияни залишились ще й без річних проїзних квитків. «В інститут мені доводиться їхати трьома видами транспорту, — каже студентка другого курсу Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка Анастасія Бобровська. — Ці щоденні переїзди суттєво впливають на бюджет сім’ї. Тому при підвищені цін у минулому році я одразу купила собі річний проїзний на метро. Завдяки цьому вдавалося скоротити витрати. Цьогоріч, як завжди, я здала гроші на проїзний у профспілку, але мені їх повернули». Звернувшись до кас метрополітену з проханням придбати річний проїзний квиток, кореспондент «УМ» переконався, що такого відтепер не існує. Річні проїзні, а також квартальні скасував своїм особистим розпорядженням київський голова Леонід Черновецький.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Усе стоїть — іде сніг

Усе стоїть — іде сніг

З вечора понеділка не працювали головні міжнародні ворота країни — аеропорт «Бориспіль». Як повідомив «УМ» заступник міністра транспорту та зв’язку Олександр Давидов, учора оперативний штаб переймався розчисткою посадкових смуг аеропорту від опадів із метою максимального зчеплення смуг із шассі літаків: «Найбільша проблема — сильний бічний вітер. Саме через нього уповільнюються роботи». Лише о 13.30 «Бориспіль» розпочав реєстрацію на міжнародні рейси. Територію центрального аеропорту розчищали шістнадцять спеціальних машин, які використовували хімічні реагенти. Такого снігопаду, повідомила прес–служба, тут не бачили останні 22 роки. Напередодні увечері зійшов зі смуги і врізався у замет літак, який виконував рейс «Тбілісі—Київ». Окрім того, не приймав рейси і Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни).

Всі статті рубрики