Наше зобов’язання перед Богом — обрати главою держави українця

Наше зобов’язання перед Богом — обрати главою держави українця

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Шановний український народе!

Дорогі мої побратими–українці!

Звертаюся до вас словами з вірша поета Віктора Баранова до українців:

Я запитую в себе, питаю у вас, у людей,

я питаю в книжок,

роззираюсь на кожній сторінці:

де той рік, де той місяць,

той проклятий тиждень і день,

коли ми, українці, забули, що ми — українці?

І справді, хто ми сьогодні, на 19–му році Незалежності України, — українці, хохли, малороси, «менші брати» чи, не приведи Боже, яничари?

Пробудження козацьких генів

Пробудження козацьких генів

Суботня робоча поїздка Президента Віктора Ющенка на Полтавщину почалася з його участі у відкритті та освяченні новозбудованої Покровської каплиці УПЦ Київського патріархату в селі Жуки поблизу обласного центру. Невелика ошатна споруда стала перлиною першої черги меморіального комплексу на честь Українського козацтва. Поки що тут, окрім каплиці, звели увінчаний хрестом Курган пам’яті (невдовзі на місці хреста постане скульптура Покрови Пресвятої Богородиці) та пам’ятні знаки відомому літописцю Самійлові Величку і словацькому священику, просвітителю, письменнику Даніелю Крману, подорожній щоденник якого став одним із найдостовірніших документальних свідчень подій, що передували Полтавській битві 1709 року. Згодом заплановано збудувати величний пам’ятник лицарям української волі.

А Козачок — засланий

А Козачок — засланий

Розуміючи, що незабаром до затуманених численними святкуваннями сердець і мізків виборців достукатися буде значно важче, претенденти на президентське крісло поспішають усіма можливими способами підтягнути свій і опустити чужий рейтинг іще до початку новорічних веселощів. Водять хороводи з дітьми й тиграми, виступають із нескінченними промовами у прямому ефірі й невтомно «відкривають електорату очі» на «справжні обличчя» опонентів. У рамках цієї боротьби наприкінці минулого тижня в українському медіапросторі з’явився текст угоди, нібито укладеної між чинним Президентом Віктором Ющенком та лідером Партії регіонів.

Ганьба без Сала

Ганьба без Сала

Керманич МВС Юрій Луценко, який узяв відпустку для агітації за Тимошенко в регіонах, залюбки коментує і службові питання. Минулої суботи у Львові на прес–конференції він підтвердив інформацію про те, що Львівський апеляційний адміністративний суд поновив на посаді начальника обласної міліції Олега Сала.

А в БЮТі хто?

А в БЮТі хто?

У БЮТ не люблять, коли їм нагадують про кримінальне минуле окремих її членів. Тож порція критики, висловлена Віктором Ющенком під час поїздки на Хмельниччину, неабияк обурила саме БЮТівців із брудною репутацією. Так, зустрічаючись із громадськістю області у неділю, Президент укотре розкритикував пропорційну систему виборів до парламенту, коли завдяки місцям у партійних списках під купол ВР може потрапити чимало кримінальних елементів. Один Лозинський, який пройшов до ВР саме завдяки прохідному місцю у списку Блоку Тимошенко, чого вартий. Але глава держави нагадав і про багатьох інших випадкових осіб.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики