НОВИНИ ПЛЮС

29.12.2009

Урядовий молебень

Минулої суботи предстоятель Української православної церкви (МП) митрополит Володимир відправив подячний молебень на Володимирській гірці. Таке богослужіння традиційно звершується ним наприкінці кожного року. Разом із духовенством молилися Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко, віце–прем’єр Іван Васюник, міністри Юрій Павленко, Василь Князевич, заступники столичного градоначальника Журавський та Рудик, деякі інші високопосадовці та представники дипкорпусу.

Громадська думка

Київський міжнародний інститут соціології провів 5—15 грудня опитування, поставивши 2014 респондентам запитання, як би вони проголосували на виборах Президента. Похибка вибірки не перевищує 3,3%.

За даними КМІС, на вибори збираються прийти 70% українців із правом голосу. Віктор Янукович наразі набирає 28,1% (з урахуванням явки — 40,0%), далі — Юлія Тимошенко — 16,8% виборців (із поправкою на 70–відсоткову явку — 24,0%), Сергій Тігіпко — 5,3% (7,6%), Арсеній Яценюк — 4,9% (7,0%), Віктор Ющенко — 4,7% (6,7%), Петро Симоненко — 2,7% (3,9%), Володимир Литвин — 2,4% (3,4%), Анатолій Гриценко — 1,1% (1,6%), Олег Тягнибок та Інна Богословська — по 0,7% (1,1%).

У другому турі Янукович міг би отримати близько 57% голосів, Тимошенко — 40%.

* * *

Соціологічна агенція ВСПД «Квант» 10—14 грудня провела опитування серед громадян Дніпропетровщини. За його даними, Віктор Ющенко з 8,3% підтримки вперше вийшов на третє місце. Очолює рейтинг Віктор Янукович — 31%, друга — Юлія Тимошенко — 16,4%, хоча нещодавно її рейтинг становив 22%. В Арсенія Яценюка — 5,8%, у Володимира Литвана — 2,4%.

Справа Гонгадзе

Екс–генералові МВС Олексієві Пукачу, обвинуваченому в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе, призначили психіатричну експертизу. Про це Генпрокурор Олександр Медведько повідомив в інтерв’ю «Газєтє по–кієвскі». За його словами, висновки будуть «днями», Пукач активно співпрацює зі слідством. Медведько також заявив, що останки, знайдені поряд із черепом Гонгадзе під селом Довгалівське, не мають відношення до жертв Пукача.

Коментуючи результати міжнародної експертизи «плівок Мельниченка», Генеральний прокурор сказав, що «зараз виникла низка питань до експертів: це і тонкощі перекладу термінів, і інші. Коли попрацюємо з експертами — тоді й оголосимо про результати».