Сорок на одного

Сорок на одного

Страшна біда трапилася 26 грудня, у ніч із п’ятниці на суботу, на вулиці Новоукраїнській, 1/3А в Шевченківському районі столиці. Як розповіли «УМ» у прес–службі УТ–1, 27–річний Іван повертався ввечері з роботи, на нього напала зграя з приблизно сорока бездомних собак. Прес–офіцер Шевченківського районного управління міліції Марина Макаренко повідомила «УМ», що від їхніх укусів журналіст знепритомнів і впав у калюжу, де його зранку знайшли вже мертвим випадкові перехожі. Як згодом з’ясували правоохоронці, журналіст помер не від чисельних укусів собак, а просто... захлинувся. «Розтин тіла показав, що він захлинувся водою в калюжі, в яку впав непритомним, — розповіла Марина Макаренко. — Також експертиза тіла показала наявність у крові загиблого алкоголю». За неперевіреною інформацією, бідолаху встигли ще й пограбувати: з кишені Івана Волошина зник мобільний телефон.

Бонус по–донецьки

Бонус по–донецьки

Всіяний териконами і вугільними виробками Донбас, здавалося б, — найменш привабливий регіон України для ведення туристичного бізнесу, але й тут знайшли, що показати гостям майбутнього турніру з футболу Євро–2012. Як кажуть, те, що нам шкодить, нам і допоможе. Відтак у рамках туристичної програми до євротурніру в Донецьку для любителів екстриму готують особливий сюрприз — унікальний спуск у закриті для виробки вугільні шахти на максимальну глибину до тисячі (!) метрів. Цей проект отримав назву «Український техноленд» і його реалізуватимуть спільно з Мінвуглепромом і Благодійним фондом «Пальма Мерцалова».

«Аріана» рушила

«Аріана» рушила

Отож дві новини: добра і не надто. Судно «Аріана» із 24 українськими моряками на борту, звільнене від піратів ще 10 грудня, нарешті зрушило з сомалійської «мертвої точки» і наразі вже другу добу йде в північному напрямку до одного з портів Оману. Однак швидкість «Аріани» — чотири вузли, а відстань, яку треба пройти, — близько 800 миль, тобто на дорогу треба ще сім—вісім днів, а отже, до нового року наших співвітчизників не доправлять на Батьківщину, як планували раніше.

На смертельному «автопілоті»

На смертельному «автопілоті»

Співробітник Державтоінспекції Віталій Остроухов із феодосійського полку дорожньо–патрульної служби, звичайно ж, і припустити не міг, що могло стати причиною помітних «викрутасів» «Мазди», яка наближалась до залізничного переїзду на ділянці автотраси Сімферополь—Керч. Тому звичним порухом жезла наказав майстру «художнього» керування зупинитися. Але водій іномарки сигнал проігнорував. І тільки після свистка даішника авто таки завернуло на узбіччя, де мотор заглох. Напарники Остроухова відразу ж зупинили дві вантажівки, щоб ними заблокувати підозрілу «Мазду» — мовляв, мало що в голові водія іномарки.

Криза перевиховала українців

Криза перевиховала українців

Українці проводжають не найкращий за останнє десятиліття рік — криза підкосила більшість населення. Але, запевняють соціологи, навчила жити в нових економічних реаліях. За словами Ольги Гаригіної, керівника аналітичного відділу центру соціально–політичних досліджень «Соціс», у 2009 році українцям довелося більше, ніж торік, витрачати грошей на продукти харчування. «Якщо у 2008 році середньостатистична українська родина витрачала на продукти 1350 гривень на місяць, то цього року ця цифра складала 1450 гривень, для Києва — ще більше», — запевняє пані Ольга. Три чверті доходів середньої української родини нині йдуть на оплату комунальних послуг, харчування та ліки. Фактично, кажуть соціологи, йдеться про фізіологічне виживання. «Якщо у 2008 році було дев’ять відсотків населення, яке майже весь свій сімейний дохід витрачало на продукти харчування, то у 2009–му ця цифра вже сягала 13 відсотків».

Останній акорд

Останній акорд

Після виходу на екрани фільму «Біле сонце пустелі» дуже популярною стала пісня «Ваше благородие, госпожа разлука». Подібна слава спіткала і пісню кавалергарда з картини «Звезда пленительного счастья». Обидві композиції об’єднувало те, що їх створили поет Булат Окуджава і композитор Ісаак Шварц. З Булатом Окуджавою ми попрощалися у 1997 році. 86–річний Ісаак Шварц відійшов із цього світу минулої неділі ввечері.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Зимові потопи

Зимові потопи

Минулого тижня на Закарпатті випало чимало снігу, але вже у п’ятницю температура підвищилася, полив дощ. Сніг у горах та низинах почав танути, від чого у ніч на суботу в регіоні почалася справжня повінь. Рівень води у річках зріс на кілька метрів. Загалом підтоплено 23 приватні житлові будинки та одну загальноосвітню школу, 150 домогосподарств, близько 400 гектарів сільгоспугідь, пошкоджено до 170 метрів дорожнього полотна та до 100 метрів водозахисних споруд. «Найбільше зачепило Іршавський район, де підтоплено господарства у 13 населених пунктах. Вода залила дорожнє полотно та ділянки автошляхів Сільце—Вільхівка та Заріччя Іршавського району, а також Великі Ком’яти Виноградівського та Іршавського районів. Рух автомобілів на цих ділянках було призупинено», — розповіли «УМ» у прес–службі Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Закарпатській області.

Всі статті рубрики