Гроші з повітря

Гроші з повітря

Україна готова скоротити викиди парникових газів до 2020 року на 20% (відносно рівня 1990 року) — такою є позиція нашої країни в Копенгагені. Її на конференції зі зміни клімату озвучили представники Міністерства охорони навколишнього природнього середовища України та Національного агентства екологічних інвестицій. Це, як мінімум, дивує, адже сьогодні наша країна вже викидає на 55% менше парникових газів, ніж у 1990 році. (Це сталося внаслідок різкого, порівняно з часами СРСР, скорочення промислового виробництва). «Сьогодні Україна викидає половину від сукупності викидів 1990 року, і тому зобов’язання скоротити викиди на 20% від рівня 1990 року насправді означає зростання у 1,7 раза», — каже представник робочої групи України зі змін клімату Олексій Пасюк.

Як у клубі «зажигалі»

Як у клубі «зажигалі»

По всій Росії вчора був День жалоби за згорілими в пермському нічному клубі «Кульгавий кінь». Опівдні кількість жертв зросла зі 112 до 113: у лікарні померла від опіків ще одна відвідувачка злощасного закладу — 26–річна жителька Пермі. Крім того, постраждали і перебувають у лікарнях ще близько 120 осіб.

Анархія — мати (без)порядку

Анархія — мати (без)порядку

Вихідні минули у столиці Греції під знаком заворушень та виступів анархістів, членів лівацьких організацій та звичайних хуліганів. Формальним приводом для цього стала перша річниця з дня вбивства столичними поліцейськими 15–річного підлітка–анархіста. Жертва, Александрос Грігоропулос, був у групі з приблизно 30 підлітків, які 6 грудня минулого року напали в Афінах на поліцейську патрульну машину, закидавши її камінням. Один із поліцейських вистрелив у напрямку нападників. Куля рикошетом влучила у Грігоропулоса. Обом поліцейським висунуто офіційні звинувачення в ненавмисному вбивстві. Розгляд судової справи розпочнеться лише з січня–2010.

Змагання на рівних

Змагання на рівних

Схоже, чинний президент Румунії Траян Басеску виборов другий президентський термін у другому турі виборів, які відбулися минулої неділі. Віце–перзидент Румунії Адріан Відеану повідомив учора в другій половині дня, що після підрахунку 99,13 відсотка голосів лідирує Траян Басеску з 50,33 відсотками голосів. Його суперник, екс–прем’єр, соціал–демократ Мірче Джоане набрав 49,67 відсотка.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як людству не розділити долю динозаврів

Як людству не розділити долю динозаврів

Учора в залі «Белла» в столиці Данії — Копенгагені — відкрилася найбільш представницька у світі за останнє десятиліття конференціія ООН із кліматичних змін за участі офіційних делегацій 192 країн світу (всіх без винятку членів ООН), яка триватиме до 18 грудня. Світ намагатиметься випрацювати нову глобальну стратегію з протистояння катастрофічним кліматичним змінам. Яку б угоду не було вироблено, але вона має прийти на зміну попередній — Кіотському протоколу від 1997 року, термін дії якого спливає у 2012–му. Це при тому, що Кіотський протокол так і не виконав поставлених ним перед світом рятівних екологічних вимог. До чого зводяться зусилля світу — викиди небезпечних газів, які є продуктом цивілізаційного розвитку людства і які загрожують кліматичному балансу світу, мають бути зменшені до мінімуму.

Всі статті рубрики