Бульдозер від малоросів

Бульдозер від малоросів

Позавчора серед білого дня, повідомив «УМ» депутат Тахтаулівської сільської ради Володимир Зайцев, йому зателефонував знайомий із приголомшливою звісткою: Полтавою рухається вантажівка комунальників із величезним хрестом, дуже схожим на встановлений на історичному полі Полтавської баталії. На освяченому місці замість 5–метрового хреста на честь українських козаків — «славних лицарів гетьмана Івана Мазепи» — пан Володимир побачив лише... розгорнутий бульдозером пісок. Водій припаркованої поруч машини розповів, що близько десятої години трактор і вантажівка під наглядом чоловіків, серед яких був і офіцер міліції у формі, вирвали хрест за допомогою троса й завантажили у кузов автомобіля.

Гайсин «розміновано»

Гайсин «розміновано»

Три величезні склади боєприпасів (причому два з них — у безпосередній близькості до обласного центру) отримала у спадок Вінниччина від Радянської армії. Нині ж зі смертельною начинкою цих підземних і наземних сховищ потроху прощаються. Торік із регіону забрали всі авіаційні боєприпаси, а днями перестав існувати склад протитанкових і протипіхотних мін місткістю близько 12 тис. тонн. У мальовничому сосновому лісі в Гайсинському районі вантажівки у супроводі спецназу перевезли останню партію до складу поблизу Деражні, що на Хмельниччині. Військові впорались лише за півроку, щодня вивозили від 80 до 140 тонн мін.

Тротилом по «індійцях»

Тротилом по «індійцях»

Пригоди з працівниками гірничо–металургійного гіганта, що є власністю індійського магната Лакшмі Міттала, відбуваються з дивовижною періодичністю. Тут і побиття одного з керівників вищого ешелону, і вибухи, і вражаюча ситуація з головним енергетиком, якого дотепер розшукують за підозрою у вбивстві жінки.

Кінцева станція — «Підзамче»

Кінцева станція — «Підзамче»

Сьогодні у Львові поховають останки 602 людей, розстріляних на залізничній станції Підзамче ще в 40–х роках. Людей закатували майже в самому місті, між залізничною колією та Високим Замком. Страшна знахідка — близько 600 людських тіл, серед яких 11 жінок та 114 дітей, зокрема троє немовлят, кілька дітей віком трьох–чотирьох років. У братській могилі знайшли дитяче взуття, буковинські постоли, натільні хрести та медальйони. Місце кривавої розправи енкаведистів ще у 2006 році виявили представники львівського «Меморіалу імені Василя Стуса».

Всі статті рубрики