Так ось чий собака заритий!

Так ось чий собака заритий!

Як уже повідомляла «УМ», у Дніпропетровську зчинився неабиякий переполох з приводу несанкціонованого поховання донедавна невідомого собаки поруч із пам’ятником студентам, загиблим у роки війни. Ректор Дніпропетровського національного університету Микола Поляков звертається з цього приводу до всіх можливих інстанцій, але ні від кого нічого домогтися не може. Незважаючи на те, що собачу могилу поруч із пам’ятником загиблим студентам називає глумом над пам’яттю загиблих.

«Заморські дівчата» для гіпопотама

«Заморські дівчата» для гіпопотама

В Одеському морському торговому порту позавчора зустріли двох самок бегемотів з Ізраїлю. Після морського круїзу «дівчатка» відправляться у гості до своїх наречених у зоопарки Миколаєва та Харкова. Знайти пристойних подруг для українських бегемотів вирішили співробітники Миколаївського зоопарку. Рік тому в них померла бегемотиха Стела. А її овдовілий друг на прізвисько Казимир від туги почав сохнути буквально на очах. Тривалі пошуки нової «половинки серця» для бегемота зоологи вели по зоопарках усього світу й, нарешті, знайшли пристойну «партію» в звіринці Тель–Авіва й навіть не одну, а одразу двох трирічних бегемотих.

Без нас росіяни не поїдуть

Без нас росіяни не поїдуть

Першу партію сучасних тягових двигунів для промислових електровозів відправили з Черкащини до Російської Федерації. Це власна розробка конструкторів Смілянського електромеханічного заводу. Підприємство, яке традиційно займається ремонтом електромашин рухомого складу залізничного та міського електротранспорту, взялося за нову для себе справу не випадково. «Сьогодні позиціонувати себе на ринку тільки як ремонтне підприємство, без створення своєї потужної конструкторської бази й запровадження нових розробок уже не можна. Адже конкуренція досить відчутна», — розповідає «УМ» голова правління ВАТ «Науково–виробниче підприємство «Смілянський електромеханічний завод» Євгеній Шаповалов, котрий очолив завод на початку року.

Всі статті рубрики