Так ось чий собака заритий!

14.11.2009
Так ось чий собака заритий!

Чарліка поховано з усіма почестями. (Фото автора.)

Як уже повідомляла «УМ», у Дніпропетровську зчинився неабиякий переполох з приводу несанкціонованого поховання донедавна невідомого собаки поруч із пам’ятником студентам, загиблим у роки війни. Ректор Дніпропетровського національного університету Микола Поляков звертається з цього приводу до всіх можливих інстанцій, але ні від кого нічого домогтися не може. Незважаючи на те, що собачу могилу поруч із пам’ятником загиблим студентам називає глумом над пам’яттю загиблих.

А от щодо господаря гучно похованого пса лише тепер піднято завісу секретності. І зробила це міжнародна громадська організація «Інститут україніки». Саме вона офіційно розповсюдила інформацію про те, що надгробок спорудив своєму улюбленцю відомий підприємець Геннадій Корбан, партнер нещодавно вбитого бізнесмена В’ячеслава Брагінського.

Пан Корбан зачепив «україністів» за живе навіть не собакою. Справа в тому, що вони ще навесні задумали встановити меморіальну дошку відомому архітектору Дмитру Скоробогатову (1863—1938). За його проектами збудовано велику кількість навчальних, торговельних, громадських будівель, деякі з яких прикрашають Дніпропетровськ дотепер. Але тут, що називається, найшла коса на камінь. Виявилося, у будинку по вулиці Центральній, 14, де народився та жив Скоробогатов, нині господарює Корбан, який не погоджується на встановлення меморіальної дошки. Адже в планах бізнесмена – зведення на цьому місці чергового торговельно–розважального комплексу. Тож «Інститут україніки» вирішив боротися з упертим підприємцем усіма можливими методами, зокрема й викриттям його причетності до спорудження скандального надгробка.

Водночас Інститут україніки збирає підписи городян, аби заручитися їхньою підтримкою щодо встановленя меморіальної дошки архітектору Скоробагатову.