Відлуння 1979–го

Відлуння 1979–го

Учора в Тегерані святкували 30–ту річницю захоплення американського посольства в Тегерані. Тоді — 4 листопада 1979 року — революційні студенти–ісламісти протримали в заручниках кількох співробітників посольства впродовж 444 днів. Цю дату вчора використали тисячі прибічників лідера іранської опозиції Міра Хосейна Мусаві для висловлення свого ставлення до нинішньої іранської влади. Вони зібралися на головній вулиці Тегерана і скандували: «Геть тирана!», маючи на увазі президента Махмуда Ахмадінеджада.

«Останній із могікан» пішов у вічність

«Останній із могікан» пішов у вічність

Визначний етнограф, соціолог і культуролог, класик структуралізму і засновник структурної антропології, один із найбільших умів сучасності — Клод Леві–Стросс був людиною, заслуги якої перед наукою важко переоцінити, попри критичні закиди наступників–постструктуралістів. Праці легендарного антрополога вивчали в університетах уже півстоліття тому, а минулого року, відзначивши сторічний ювілей, Леві–Стросс став найстаршим із членів Французької академії за всю її історію. На жаль, 101–річчя вчений уже не зустріне: не доживши до свого дня народження трохи менше місяця, у ніч на 1 листопада Клод Леві–Стросс помер у своєму паризькому помешканні.

Суд над розп’яттям

Суд над розп’яттям

Європейський суд із прав людини у Страсбурзі віддавна здобув репутацію захисника сумнівних культів і деструктивних сект та переслідувача християнства. Його останнє, ухвалене позавчора, рішення про те, що в класних кімнатах італійських шкіл слід зняти розп’яття, викликало різкі протести в консервативних та релігійних колах італійського суспільства, повідомляє «Євроньюз».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики