Від Верещаки до М’якушка

Від Верещаки до М’якушка

«Український слід у розвідці» — так вітчизняні «Бонди» назвали книгу художньо–документальних нарисів про своїх видатних колег з минулого, чиї прізвища розсекречені зовсім нещодавно.

Атака диких грибів

Атака диких грибів

Вихованці дитячого будинку сімейного типу Олени Шагобели з села Маломихайлівка Покровського району не вперше пішли по гриби. І зібрали їх зовсім трохи. Проте після того, як дари лісу скуштували, всім стало зле. Дітей терміново доставили до районної лікарні, де насамперед їм промили шлунки. Наступного дня потерпілих, вік яких складає від 4 до 15 років, відправили до Дніпропетровська: двох до 2–ї міськлікарні, ще одинадцятьох — до обласної дитячої клінічної лікарні.

Врятувати «Бомер»

Врятувати «Бомер»

Учасники акції «Врятувати «Бомер» знову боролися за збереження єдиного в регіоні кінотеатру, де під час перегляду кінострічок глядачі думають і дискутують, а не лише хрумтять поп–корном. Цього разу популярний кіноклуб захищали не мітинговими, а естетичними засобами, влаштувавши камерну презентацію популярного мистецького закладу. У такий спосіб учасники акції, кількість яких уже перевищила 5 тисяч осіб, вкотре спробували підготувати громадську думку до найближчої сесії обласної ради, яка вирішуватиме долю відомого кіноклубу.

Земля, труба і вибори

Земля, труба і вибори

Ленін з його гаслом «Землю — селянам» ніяк не давав заспокоїтися очільниці уряду. Пам’ятаючи успіх свого «земельного» попередника, голова Кабінету Міністрів вирішила й собі скористатись давно перевіреним прийомом. Цього разу — уніфікувавши безкоштовну видачу земельних актів на володіння землею для громадян, які мають присадибні ділянки. Так, уряд хоче внести зміни до постанови №844, адже «ми, коли почали видавати акти, зрозуміли, що, на жаль, усіма рішеннями, які у тому числі й уряд прийняв, люди поділені на дві групи», — нарешті прозріла Юлія Тимошенко. А саме — на тих, хто оформив присадибну ділянку до і після 2002 року. «Щоб прибрати цю несправедливість, ми приймемо постанову, яка введе абсолютно однакові умови для всіх громадян, що отримали такі земельні ділянки», — пообіцяла Тимошенко.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сезон грипування відкрито

Сезон грипування відкрито

Учора Тернопіль став першим містом в Україні, де офіційно оголосили про початок епідемії грипу. Таке рішення надзвичайна протиепідемічна комісія при міськраді прийняла з огляду на стрибок захворюваності. Так, станом на 20 жовтня було зафіксовано 172,55 випадка на 10 тисяч населення, а це вдвічі більше, ніж минулого тижня.

Повернення у рідну землю

Повернення у рідну землю

Учора «історичний вантаж» з тілами визначних громадських і воєнних діячів, похованих «в еміграції», врешті офіційно прийняла Україна. Попри бравурні реляції про повернення, прах декілька днів уже «томився» на рідній землі, адже треба було довести до пуття паперову і формальну частину процедури. Та й підготовчі процедури, пов’язані з відправкою додому, зайняли більше року. Тож нарешті місцева влада таки прийняла у Львівського аеропорту урни з прахом генерал–полковника Миколи Капустянського, інженера Дмитра Андріївського, інженера Осипа Бойдуника та доктора Якова Маковецького.

Всі статті рубрики