...Той бібліотекаря і танцює

...Той бібліотекаря і танцює

Засідання Кабміну стрімко втрачають популярність серед представників ЗМІ: камер і мікрофонів у залі щоразу меншає. І це не дивно, адже складається враження, що урядова команда, готуючи чергову нараду міністрів, черпає натхнення із відривного календаря. Тобто знаходять дату і запрошують на Грушевського представників певної професії. А вже там на них — із квітами, медалями та обіцянками — чигає Прем’єр–міністр. Учора пощастило бібліотекарям.

Прем’єр сердилася «на публіку»?

Прем’єр сердилася «на публіку»?

Тимур Новиков, представник компанії «Нортіма», яка перемогла в конкурсі на приватизацію Одеського припортового, але не була визнана переможцем рішенням комісії ФДМУ, вважає, що уряд суперечить сам собі. «Ще тиждень тому Кабмін і ФДМУ твердили, що оцінку вартості Одеського припортового заводу провели відповідно до методики, затвердженої Фондом, твердили, що стартова ціна у 4 млрд. гривень є цілком справедливою, і жодних звинувачень із боку КМУ взагалі не лунало», — каже Новиков. Представник компанії, яку пов’язують із бізнесменом Ігорем Коломойським, заявляє: у дорадчій кімнаті урядовці «покерували» Фондом держмайна. «Питання про ціну раптом виникло після того, як члени комісії повернулися з дорадчої кімнати. Йшли вони туди з одним настроєм. Хтось із них навіть потискував нам руки, вітав, — продовжує він. — А потім — сюрприз...».

Ішов, упав... Отямився — дефолт!

Ішов, упав... Отямився — дефолт!

Учора настав день Х для вітчизняного нафтогазового комплексу. Як і прогнозувала «УМ», одна з найбільших державних компаній — НАК «Нафтогаз України» — однією ногою опинилася у стані дефолту. Тобто в день погашення боргу фактично заявила про власну неспроможність зробити це.

Всі статті рубрики