З ніг на голову

З ніг на голову

У Молдові — лінгвістичний бум: діти починають вивчати іноземні мови не в школі, а в дитячому садочку. При дошкільних закладах освіти існують спеціальні факультативи, відвідувати які може будь–який малюк. Вчителі вважають навчання трирічної малечі вдячною справою, адже, вивчивши основи нерідної мови в ранньому віці, діти легше засвоять матеріал у майбутньому.

Форма потрібна, а побори дістали

Форма потрібна, а побори дістали

Найбільш розповсюдженою проблемою сучасної школи майже половина українців (49,4%) вважають безкінечні збори грошей на ремонт школи і подарунки вчителям. Такі результати соціологічного опитування «Думка українців про шкільне навчання», що проводив Інститут Горшеніна. Нагадаємо, раніше міністр освіти Іван Вакарчук заявив, що батьки школярів мусять звертатися до правоохоронних органів, якщо навчальний заклад вимагає «благодійних» внесків. Утім не всі батьки наважуються скористатися цією порадою.

«Артек» шукає таланти. Педагогічні

«Артек» шукає таланти. Педагогічні

Після сумнозвісних подій цьогорічної зими, коли відомий дитячий центр призупинив свою діяльність, аби привернути увагу чиновників до своїх проблем, в «Артека» настав новий період розвитку. «За останні шість місяців держава зробила для нас більше, ніж за всі вісімнадцять років, починаючи з 1991–го, — ділиться заступник генерального директора МДЦ «Артек» Сергій Капустін. — В «Артека» з’явився державний акт на землю, був прийнятий Закон України «Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія» та ці кілька постанов Кабінету Міністрів, завдяки яким наш центр почав жити повноцінно». Відпочивати батькам в Криму можна тут, дітям в Артеку

Всі статті рубрики