Гайда до Ющенка на дачу!

Гайда до Ющенка на дачу!

Ексклюзивне право на проведення таких унікальних екскурсій отримала одна з івано–франківських туристичних фірм. Як розповіла «УМ» менеджер агентства Лілія Іваницька, дозвіл на кожну таку екскурсію вони чекають із Києва в індивідуальному порядку: за п’ять–шість днів до мандрівки агенція відсилає на перевірку до столиці копії паспортів та ідентифікаційні коди усіх туристів, які бажають відвідати президентську «дачу». «Щосуботи з вулиці Незалежності, 40, в Івано–Франківську вирушає екскурсійний автобус, — розповіла «УМ» пані Іваницька. — Комплексний тур, що включає екскурсію в резиденції «Синьогора» та відвідини монастиря Манявський Скит, коштує 145 гривень». Сама ж екскурсія по президентській «дачі» вартуватиме всього 50 гривень, а для дітей — 20.

Потоплені жадобою

Потоплені жадобою

Минулої осені «УМ» писала про новий підводний апарат «Софокл», який розробили наші вчені для дослідження глибин Чорного моря. Відтак знахідки посипались одна за одною. Після візантійського корабля, що його «Софокл» знайшов на початку серпня, нещодавно вчені натрапили на ще одне судно.

Коронований кавун

Коронований кавун

Виростили рекордсмена батько і син Володимир та Олег Берегові, мешканці села Миколаївка Скадовського району. Їхній кавун майже у два рази побив торішній рекорд (у 2008–му перемогу здобула смугаста ягода, що важила всього 28 кілограмів).

Всі статті рубрики