Щасливе повернення від мами

Щасливе повернення від мами

Щасливо завершилися пошуки Владислави Оржехівської, котру викрали з помешкання її батька Руслана Оржехівського в селі Топилівка Чигиринського району Черкаської області, про що «УМ» розповідала. Тієї ночі, коли до обійстя родини вдерлися троє невідомих чоловіків, які побили батька дівчинки, з нападниками була й мати Владислави — 25–річна Олена Єрміна. І хоча за пристрасть до спиртного та жебракування суд позбавив жінку батьківських прав, а опікунство над онучкою взяла бабуся дитини — Ганна Василівна, оскільки батько дитини має інвалідність по зору, біологічна мати вважала, що має всі права на доньку.

Забраковані школи

Забраковані школи

Напередодні нового навчального року десяток шкіл Херсона закривають через невідповідальність санітарно–гігієнічним нормам. Для цих установ перший дзвоник пролунає лише після того, як буде ліквідовано всі знайдені порушення.

До Гоголя — зі своєю ложкою

До Гоголя — зі своєю ложкою

Очікується, що ярмарок відкриватиме Президент України Віктор Ющенко. Причому в рік 200–річчя від дня народження Миколи Гоголя, літературного «батька» найвідомішого в Україні торжища, глава держави не обмежиться відвідинами Жабокрицького майдану, де воно відбуватиметься. Президент побуває й у Спасо–Преображенській церкві з її унікальним різьбленим іконостасом. Для невтаємничених нагадаємо, що саме в цій церкві хрестили Миколу Гоголя. Власне, в Сорочинцях, у будинку відомого на всю округу повітового лікаря Михайла Трохимовського, й народився такий очікуваний батьками Нікоша... З 1930–х років тут діє гоголівський літературно–меморіальний музей, який до ювілею видатного земляка відбудували фактично заново. Відкриття оновленої експозиції (яку готували ще до ювілею Миколи Васильовича, до 2 квітня) відбуватиметься також за участю Президента Ющенка.

Всі статті рубрики