Щасливе повернення від мами

19.08.2009

Щасливо завершилися пошуки Владислави Оржехівської, котру викрали з помешкання її батька Руслана Оржехівського в селі Топилівка Чигиринського району Черкаської області, про що «УМ» розповідала. Тієї ночі, коли до обійстя родини вдерлися троє невідомих чоловіків, які побили батька дівчинки, з нападниками була й мати Владислави — 25–річна Олена Єрміна. І хоча за пристрасть до спиртного та жебракування суд позбавив жінку батьківських прав, а опікунство над онучкою взяла бабуся дитини — Ганна Василівна, оскільки батько дитини має інвалідність по зору, біологічна мати вважала, що має всі права на доньку.

«Випиваючи в компанії трьох незнайомих хлопців, Олена зізналася їм, що хоче забрати в чоловіка доньку. Розігріті спиртним молоді люди приїхали в Топилівку до хати цієї сім’ї. Доки викрадачі за допомогою кулаків «спілкувалися» з Русланом та його батьками, Олена загорнула в ковдру дитину і вибігла з будинку до машини, яка чекала на вулиці», — розповіла «УМ» Наталя Таран, керівник прес–служби черкаської обласної міліції.

За її словами, «вже наступного дня почалися посилені пошуки матері–викрадачки, яка могла перебувати у місцях скупчення осіб, що зловживають спиртними напоями та не мають певного місця проживання». Ретельні пошуки дали свій результат, і одного дня черкаські оперативники отримали потрібну інформацію та встановили місцеперебування Олени. Горе–матір знайшли та затримали на столичному вокзалі. Разом із нею була і Владислава.

Нині дівчинка вже у своїй родині в Топилівці. А проти Олени Єрміної за викрадення дитини порушено кримінальну справу.