Фотобранці Джур–Джуру

Фотобранці Джур–Джуру

Туристична принада мальовничого водоспаду Джур–Джур біля села Генеральське, що в Алуштинському регіоні, загальновідома. Власне, як і заробітчанська: ледве не щоліта місцеві правоохоронні й фіскальні органи періодично стикаються тут з якимись порушеннями. Нещодавно, приміром, бригада Сімферопольської міжрайонної природоохоронної прокуратури, нагрянувши сюди з плановою перевіркою, у підсумку порушила кримінальну справу за статтею 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами) стосовно громадянина Н. Його провина — недоглянуте хворобливе левеня, з яким усі бажаючі могли сфотографуватися під бризками водоспаду. Банально заробляючи на маленькому цареві звірів, піклування про нього Н. зводив до мінімуму.

Горлівка: політ нормальний

Горлівка: політ нормальний

Що об’єднує футболіста Сергія Реброва, шахіста Руслана Пономарьова, міністра вугільної промисловості СРСР Олександра Засядька, космонавта Олександра Волкова? Це спільна мала батьківщина — місто Горлівка, що на Донеччині. Одначе ніхто з цих відомих людей поки що не заслужив пам’ятника в рідному місті. Окрім льотчика–космонавта Олександра Волкова, на честь якого 29 серпня в Горлівці відкриють монумент.

Чайка гріється на сонці

Чайка гріється на сонці

Чайку «Спас», яка затонула в Херсоні в ніч на 12 серпня, нарешті, підняли. Воду із судна відкачали. Корму казацього човна кілька днів утримуватиме над водою плавучий кран за допомогою канатів — щоб деревина добре просохла.

Рейсові «розбірки»

Рейсові «розбірки»

У ніч на неділю до Чернігівського облуправління МНС надійшло повідомлення про пожежу автобусів на території КП «Комунальні послуги». Як повідомив заступник начальника ГУ МНС в області Дмитро Іванцов, на місце пригоди прибули три відділення пожежно–рятувальних підрозділів. Через щільне паркування транспортних засобів виникла реальна загроза швидкого поширення вогню й на решту автобусів. Аби роззосередити транспорт, рятувальникам доводилося самим сідати за кермо неушкоджених автівок та відганяти їх у безпечне місце. Крім того, за допомогою струменів води було відвернуто загрозу вибуху балонів із метаном.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Салют замовляли?

Салют замовляли?

Як повідомив «УМ» керівник відділу зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області Ігор Дьомін, за фактом пожежі на складах піротехніки в Ясинуватському районі Донеччини вже порушили кримінальну справу за статтею 267 «Порушення правил зберігання, використання, обліку, перевезення вибухових речовин або радіоактивних матеріалів чи інших правил поводження з ними...».

Тільки вчора в обідню пору пожежникам удалось приборкати вогонь, який лютував понад добу на піротехнічному складі. «Феєрверк» розпочався ще в неділю. Перелякані очевидці пригадують: близько 14.40 пролунав потужний вибух, а згодом небо запалахкотіло вогнями, мов на День Незалежності. За словами місцевих жителів, вибухова хвиля була настільки потужна, що в довколишніх будинках вилетіло скло. Згодом у небо піднялася величезна чорна хмара з попелу, яку вітром понесло в бік Донецька. Люди кидали свої машини, закривали вікна та першу годину не могли збагнути, що сталося. Як виявилося, вибухи лунали зі складу ТОВ «Союз». Там, у двох металевих одноповерхових складських будівлях площею по 1260 м2 кожна, зберігалося 60 тонн піротехнічних виробів, зокрема феєрверки, салюти та петарди. За невідомих причин небезпечний склад вибухнув.

Сонце «Шеді Леді»

Сонце «Шеді Леді»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Ми з коханим чекали цього дня чотири роки, і я рада заявити всім, що тепер ми нарешті чоловік і дружина», — безмежно щаслива зізналася Ані Лорак на виході з Центрального ЗАГСу Києва. Там минулої суботи перша «Шеді Леді» України Кароліна Куєк сказала своє тверде «Так!» своєму ровеснику, 30–річному турецькому бізнесмену Мурату Налкакіогли. Молодята хотіли, щоб на церемонії, коли вони будуть розписуватися, зайві не свідчили. В обідню пору біля ЗАГСу зібралося близько 30 рідних і друзів нареченої та нареченого. Без знаменитостей. У весільному кортежі за неприкрашеним чорним «Мерседесом» Лорак і Налкакіогли їхали з боку нареченої мама Жанна Зінькова, батько Мирослав Куєк із дружиною Сильвією, брати Ігор та Андрій, дружка — стиліст Марина Борщевська, а з боку Мурата — його друзі–турки з подружками.

Всі статті рубрики