Ведмедю, на себе подивись!

Ведмедю, на себе подивись!

Витримавши паузу, Віктор Ющенко вчора оприлюднив листа до свого російського колеги Дмитра Медведєва та звернення до українського народу. Президент України зауважив, що «дуже розчарований недружнім характером» послання президента Росії. «Не можу не погодитися з тим, що в стосунках між нашими країнами є серйозні проблеми, проте дивно, коли ви повністю виключаєте відповідальність за це з боку Росії», — пише Ющенко в листі до номінального господаря Кремля. І, наголошуючи на тому, що наша держава «ніколи не відходила від принципів дружби і партнерства (з Росією), зафіксованих у великому договорі 1997 року», нагадує: згідно з цим договором, наші країни мають будувати відносини одна з одною на основі «принципів взаємної поваги та суверенної рівності».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Олександр Палій: Звернення Медведєва — сигнал для маріонеток

Олександр Палій: Звернення Медведєва — сигнал для маріонеток

Росія знову братиме участь у виборах українського Президента. Це було очевидно і раніше. Але мало хто сподівався, що Кремлю вистачить нахабності заявити про це прямо. Президент РФ Дмитро Медведєв у зверненні, записаному в Сочі, сказав без еківоків: Росія чекає зміни стосунків з Україною після майбутніх виборів. Він висловив незадоволення позицією України щодо Чорноморського флоту, розкритикував переговори Києва з Євросоюзом щодо реконструкції газотранспортної системи та поставок газу, причепився до оцінок історії та мовної політики. Заява Медведєва засвідчила: Росія досі не сприймає незалежної України. На виборах–2010 Кремль матиме власних кандидатів і сподівається, що вони виконуватимуть волю Путіна–Медведєва. Вимоги озвучені, і низка потенційних ставлеників — Янукович, Симоненко, Яценюк, Вітренко — вже козирнули у відповідь...

Провідний експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при МЗС України Олександр Палій робить висновок: Росія не пробачила ляпаса, який отримала в 2004 році, коли на виборах переміг Віктор Ющенко. Тепер вона прагне реваншу.

Всі статті рубрики