НОВИНИ ПЛЮС

14.08.2009

Коли почнуться вибори?

«Якщо до 19 вересня не набуде чинності будь–який новий законодавчий акт, то ЦВК керуватиметься законом про вибори Президента, ухваленим у 1999 році в редакції 2004 року. Відповідно до нього, виборчий процес має початися за 120 днів до дня проведення виборів — 19 вересня», — повідомив в інтерв’ю агенції УНІАН заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера.

Верховна Рада прийняла зміни до закону, скоротивши виборчу кампанію до 90 днів. Але Президент має час до 15 серпня, щоб накласти вето.

Ще один кандидат у президенти

Екс–заступник голови Служби безпеки генерал Олександр Скіпальський збирається балотуватися в президенти. «Моя команда — українські офіцери–патріоти — має багатолітній досвід роботи в системі національної безпеки», — цитує Скіпальського «Радіо «Свобода».

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів уповноважив Сергія Власенка — нардепа від БЮТ — виконувати обов’язки керівника Державного агентства з інвестицій і інновацій. Перед цим із посади пішов Віктор Івченко, чоловік голови секретаріату Президента Віри Ульянченко.

Іншим своїм рішенням Кабмін звільнив Василя Кощинця з посади голови Держдепартаменту з виконання покарань. За даними «УМ», у цей час Кощинець перебував на лікарняному.

Коливання валют

Готівковий курс долара підстрибнув: українські банки учора купували американську валюту в середньому по 8,24 грн./дол. і продавали — по 8,34. Курс купівлі в середньому зріс на 12 коп., або на 1% порівняно з 12 серпня, курс продажу — на 14 коп., або на 0,9%, повідомляє сайт Finance.ua.

На міжбанківському валютному ринку курс двох основних валют також пішов угору: станом на 12.00 четверга ціни на євро досягли 11,8770—11,9155 грн., на долар — 8,33100—8,3640 грн.

Доходи голови Верховного Суду

Голова Верховного Суду Василь Онопенко задекларував за 2008 рік загальну суму сукупного доходу в розмірі 391 980,02 грн. Відомості про доходи Онопенка опубліковані в газеті «Урядовий кур’єр» від 13 серпня, повідомляє «Обком». Сукупний дохід членів родини голови ВСУ за 2008 рік становить 58 333,70 грн. Члени родини мають внески в статутних фондах підприємств у розмірі 3 058 000 грн.

Росіянин просить притулку

Російський письменник і учений Петро Хомяков звернувся до Віктора Ющенка з проханням надати йому політичний притулок. У листі до глави Української держави професор зазначає, що став на батьківщині жертвою політичного переслідування: його звинувачують у створенні екстремістської організації, а Хомяков вважає це абсурдом.

Хомяков є уродженцем Москви. Працював журналістом, провідним науковим співробітником Інституту системного аналізу, радником голови «Руху на підтримку армії» генерала Рохліна, заступником голови виконкому Конгресу російських громад Дмитра Рогозіна. Є головою міжнародного руху «Русскіє за УПА».