ЦИТАТИ ТИЖНЯ

14.08.2009

Дмитро Медвєдєв,
президент Росії
— про погіршення стосунків із Україною:

— Офіційний Київ зайняв відверто антиросійську позицію у зв’язку з воєнним нападом режиму Саакашвілі на Південну Осетію. Саме з української зброї чинилися убивства мирних мешканців і російських миротворців. На порушення основоположних угод між нашими країнами, продовжується лінія на перешкоду діяльності Чорноморського флоту Росії, щодня продовжується. На жаль, не стихають кампанії, пов’язані з витісненням російської мови з українських засобів масової інформації, зі сфери освіти, культури та науки.

(Із відео–блогу президента РФ)

 

Віра Ульянченко,
глава секретаріату Президента, голова ради партії «Наша Україна»
— про заяву Медведєва:

— Політика провокацій не відповідає життєвим інтересам російського народу, чия багатостраждальна історія мала б навчити нових і молодих керівників Росії робити правильні висновки — не імперські, а партнерські. Процеси, які сьогодні відбуваються в Україні — незворотні! Відродження нашої національної ідентичності, історичної пам’яті і культури — це масштабний рух, що триває в здоровому організмі українського народу. Відверта чи прихована протидія цим природним процесам неминуче зашкодить тим, хто вирішив їм перешкодити.

(прес–служба «НУ»)

 

Ірина Геращенко,
народний депутат від «НУНС»
— про українських політиків, яке взялися підтакувати заяві Медведєва:

— Що мене лякає і дивує — [це те , що] є дипломатія без краваток, але є політика без штанів. От непотрібно нашим деяким вождям, лідерам так гарно і швидко опановувати цю політику. Я маю на увазі те, щоб навипередки мчатися адвокатами працювати у інших держав. Потрібно мати національну гордість і пам’ятати уроки 2004 року.

(«5–й канал»)

 

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр
— про перешкоди у проведенні урядової будівельної програми:

— Ми з вами вже звикли працювати в такому агресивному середовищі, яке, по суті справи, складається з сірчаної кислоти, але ми знаємо, як цей шлях потрібно проходити.

(УНІАН)

 

Леонід Черновецький,
мер Києва
— про сприйняття його суспільством:

— Я не думаю, що зараз більшість населення України добре розуміє київського мера, тому що все–таки для багатьох людей, в тому числі і простих, яких я дуже люблю, я незвичайна людина. Я думаю, що якийсь час має пройти, щоб усі люди, ну хоча б більшість, зрозуміли, що я роблю і про що я думаю.

(«Ліга.net»)