Рейс із «душком»

Рейс із «душком»

В Одеському торговельному порту після восьми місяців поневірянь у Чорному морі причалив рефрижераторник «Берікс», а його багатостраждальний екіпаж нарешті ступив на суходіл. Відповідне рішення ухвалено міжвідомчою урядовою комісією, створеною для запобігання екологічній катастрофі в територіальних водах України — виснажений екіпаж кинув якір на рейді порту «Південний» і погрожував залишити напризволяще аварійне судно: з трьох електрогенераторів, що живлять, зокрема, і холодильники, працює лише один, на судні не діють системи водопостачання і водовідведення (господарчо–побутові води скидались просто за борт), є витоки моторного масла тощо. Українські порти, керуючись міжнародним морським правом, відмовлялися приймати «смердючого голландця», як уже встигли охрестити судно моряки.

Убивчі блискавки

Убивчі блискавки

Як уже писала «УМ», позавчора негода прийшла на Захід України, однак повідомлення, що жертв немає, виявилися передчасними. Як сповіщає прес–служба Головного управління МНС Львівській області, тут буревій повалив десятки дерев, а трьох осіб госпіталізували з різними травмами. Також падаючі дерева пошкодили лінії електропередач, будинки, автомобілі. Дев’ятеро людей опинились у водяному полоні в ювелірній крамниці на вулиці Городецького: вода повністю залила крамницю, розташовану на цокольному поверсі. Також на Львівщині блискавкою вбило 38–річну жінку, яка випасала худобу, а в ще одному селі з опіками госпіталізовано 20–річного хлопця.

На святі у Поповці

На святі у Поповці

«Республіка Z» на облаштованій танцполами, клубами, «харчоблоком» пляжній території села Поповка Сакського району існуватиме аж до 21 серпня. Сюди щорічно з’їжджаються неформали з України, Росії та Білорусі, а цього разу ще й зі США і Туреччини. Через кризу прибуло майже на дві третини менше гостей, ніж торік, вимушені констатувати організатори фесту. Однак у феєричному офіційному відкритті минулими вихідними взяли участь понад 30 тисяч гостей.

Стопами «шапочника»

Стопами «шапочника»

Саме місцями юнацької неслави колишнього керівника уряду днями випала нагода пройтися доньці нинішньої Прем’єрки Євгенії Карр, яка до заміжжя носила прізвище Тимошенко. До Кременчуцької виховної колонії Євгенія приїхала разом із заступником голови Державного департаменту з питань виконання покарань Наталією Калашник як представниця одного з благодійних фондів, що підтримує дітей–сиріт.

«Жульєн» привів у реанімацію

«Жульєн» привів у реанімацію

У реанімації Черкаської обласної лікарні рятують від смерті дві родини. Люди пішли до лісу й назбирали, як вони кажуть, «білих» грибів. Трапилося це в районному центрі Кам’янка. Туди до своєї сестри приїхала з Донецька на відпочинок жінка з сином, котрому виповнилося 11 років.

Шахтарі на горі

Шахтарі на горі

У горах Тянь–Шаню з’явився Пік шахтарів України. Про це через супутниковий зв’язок уже повідомив у Донецьк керівник експедиції альпіністів та шахтарів, майстер спорту міжнародного класу Сергій Ковальов. Донеччани здійснили сходження у масиві льодовика Південний Інильчек на безіменну вершину заввишки 5132 метри і, як і планували, назвали її на честь шахтарів України. На маківці гори учасники експедиції також встановили прапори нашої держави та Донецької області, зменшену копію скульптури «Слава шахтарській праці» вагою 600 грамів, а також зразки донецького вугілля. Його напередодні старту експедиції вручили альпіністам гірники—Герої України Валерій Гречушкін та Микола Жауров.

«Я вернуся домів, в рідне місто Львів...»

«Я вернуся домів, в рідне місто Львів...»

Коли 3 серпня країну облетіла сумна звістка про те, що 46–річний Сергій Кузьмінський — лідер культової групи «Брати Гадюкіни» помер у київській лікарні, численні прихильники і друзі були шоковані, адже на сайті GADY.COM.UA щоденно друкувалися повідомлення про покращення стану його здоров’я — навіть басист «Гадів» Ігор Мельничук скористався тим, аби відвідати рідних у Львові. Хоча всі й знали, що онкологія гортані — це дуже серйозна проблема, проте сподівалися на диво одужання. Дива не сталося... Як повідомив Олег Гнатів — директор «Перкалаби» і близький друг Сергія, церемонія прощання з легендарним Кузею відбудеться 5 серпня у Львові, в приміщенні мистецького центру «Дзиґа», з 15 до 21 години. Ховатимуть Сергія наступного дня на Личаківському цвинтарі. У Львові у Сергія залишилися мама і сестра.

Всі статті рубрики