Поминки на сплюндрованій могилі

Поминки на сплюндрованій могилі

Людей було досить мало, і переважали сиві голови. Ушанувати пам’ять української пое­тки, націоналістки й суспільної діячки Олени Те­ліги прийшли активістки Всеукраїнського жіночого товариства її імені, члени УРП «Со­бор», київської міської Організації українських націоналістів, нардеп Лілія Григорович, історик Володимир Сергійчук та інші, відбули панахиду та під звуки одинокої скрипки поклали квіти до пам’ятного знаку в Бабиному Яру, де після вандалізму 15 липня досі немає ні хреста, ні гранітної стели.

МоноПольща

МоноПольща

Рішення стосується лише робочих віз: відтепер для всіх українців, які хочуть виїхати на роботу до Польщі, має існувати лише один страховик — «ПЗУ Україна». Відповідні оголошення розміщено на інтернет–сторінці генконсульства Польщі у Луцьку та на інформаційній таблиці біля генконсульства Польщі у Львові, передає «Українська правда». «ПЗУ Україна» є практично дочірньою компанією найбільшого польського страховика РZU («Повшехни заклад убєзпєчень»). Українські страховики–конкуренти «ПЗУ», а також влада Львівської області, яка дає левову частку українських гастарбайтерів до Польщі, обурені рішенням польської дипломатії, яке розцінюють як порушення антимонопольного законодавства України.

Як в Одесі вижили Проскурню

Як в Одесі вижили Проскурню

У культурній царині влітку — затишшя, але є виняток — Одеський оперний театр. Останні кілька місяців тут нарешті завирувало життя — і творче, і громадське: перше спричинене призначенням генеральним директором Одеського національного академічного театру опери та балету відомого режисера і театрального менеджера Сергія Проскурні, втім, друге — тією ж подією. Частина колективу Одеської опери включилася в боротьбу з «варягом» і 10 липня успішно поборола київського «експериментатора, націоналіста і бандерівця».

Суд по колу

Суд по колу

Резонансна справа ізраїльського хірурга Міхаеля Зіса, підозрюваного у незаконній трансплантації людських органів, знову в центрі уваги. Адвокат підсудного Олег Курінний стверджує, що прокуратура Донецької області змінила свої звинувачення у бік пом’якшення вини лікаря: «Частину 2 статті 149 Кримінального кодексу України «Торгівля людьми чи інша незаконна оборудка по передачі людини» звинувачення змінено на частину 1 статті 143 ККУ «Порушення встановленого законом порядку трансплантації органів чи тканини людини». І якщо в першому випадку йдеться про покарання до 12 років позбавлення волі, то в другому — штраф 850 гривень. Тобто це практично визнання його невинності».

Прикраса з «того» світу

Прикраса з «того» світу

Археологи знайшли срібний перстень VIII—X століть на розкопках катакомб у селі Верхній Салтів Вовчанського району Харківщини. Перстень інкрустовано овальним каменем із зеленого скла розміром вісім міліметрів.

Темно, як при місяці

Темно, як при місяці

Нині мешканці Землі побачать унікальне явище, коли Сонце повністю сховається за Місяцем. Повне сонячне затемнення розпочнеться в 00 годин 53 хвилини за всесвітнім часом на західному узбережжі Індії (в Україні в цей час буде 03.53 ночі) і триватиме аж 6,5 хвилини! Це справжній рекорд, запевняють астрономи.

«Блискавки» ударять по Ельбрусу

«Блискавки» ударять по Ельбрусу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Що спільного між н­а­стільним тенісом й Ельб­русом? Відповідь — дніпро­петровський клуб настільного тенісу «Білі блискавки», який проводить без­прецедентну акцію: найвисокогірніший матч із настільного тенісу в історії людства. Наші співвітчизники вирішили встановити рекорд, провівши поєдинок на найвищій горі Кавказу.

Змія підколодна

Змія підколодна

Біда трапилась кілька днів тому. За інформацією місцевих журналістів, у селі поблизу Ковеля дівчина вирушила до лісу, аби назбирати ягід, і не повернулася. Рідні відразу забили на сполох і розпочали пошуки. Дівчину знайшли мертвою. Медична експертиза встановила, що смерть настала внаслідок укусу кількох змій. До речі, у момент, коли знайшли тіло, його обвивали з десяток гадюк. Очевидно, постраждала натрапила на зміїне кубло.

«Сальмонелить» геть усіх

«Сальмонелить» геть усіх

У суботу в селі Рудка–Козинська Рожищенського району на Волині гучно і смачно відзначали весілля. За великим столом зібралось понад 140 людей, і ніхто й не підозрював, чим може завершитись свято. Наступного дня гостям стало погано. «В неділю близько сьомої вечора до нас почали надходити перші пацієнти, — розповів «УМ» головний лікар Рожищенської центральної районної лікарні Віктор Редвій. — У всіх ми спостерігали одинакові симптоми: підвищення температури, розлад шлунка. Це не що інше, як спалах кишкової інфекції». Кількість хворих після весілля зростає щодня, відзначають у лікарні. Так, у понеділок госпіталізували близько двадцяти бідолах, а станом на вчора на лікарняних ліжках опинилась уже 31 людина, зокрема четверо дітей.

Всі статті рубрики