Меценатський патріотизм

Меценатський патріотизм

Нову церкву в місті Тальне на Черкащині назвали на честь святих Петра й Павла. Висота дзвіниці храму сягає 37 метрів, хрести та куполи вкриті сухозлітним золотом, церква має одинадцять мідних дзвонів, найважчий із яких вагою майже дві тонни. За словами обласного голови черкащини Олександра Черевка, «це вже третя церква Київського патріархату, зведена на Черкащині за цей рік». Новий храм у Тальному освятив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет. За його словами, загалом за роки незалежності в Україні збудовано три тисячі нових храмів.

Повоюємо за базар

Повоюємо за базар

Цей понеділок мав стати останнім в існуванні торгових площ на вулиці Замковій у Луцьку. Ще задовго до світанку сюди прибула муніципальна міліція зі спецтехнікою, але підприємці на територію ринку їх не пустили, звечора перекривши обидва в’їзди на Замкову. Переговори результатів не дали. Обіцяні безкоштовні місця на інших міських ринках торговий люд не привабили. Того ж дня Луцький міськрайонний суд своїм рішенням призупинив дію рішення міськради від 10 червня про облаштування території, прилеглої до Центрального ринку. Муніципали змушені були відступити, пообіцявши оскаржити судове рішення у Львівському апеляційному суді.

Воду перекриває «Тарган»

Воду перекриває «Тарган»

«Їхали ведмеді на велосипеді...». Пам’ятаєте цю віршовану казочку Корнія Чуковського? Так–от, ця невибаглива історія про рудого й вусатого таргана зараз переживає в Донецьку свою чергову молодість. Причому її тепер більше згадують не наївні дітлахи, а їхні батьки. Особливо ті, які мають борги за воду і з острахом очікують візиту комунальників із грізним «Тарганом», що здатен блокувати водопостачання до помешкання.

«Море», повне крові та сліз

«Море», повне крові та сліз

Зініціювали вшанування активісти обласних громадських організацій, зокрема, асоціації «Громадянське суспільство», Спілки ветеранів Збройних сил України, Товариства політв’язнів і репресованих та деяких інших. Їх підтримали облдержадміністрація і місцева влада Кобеляцького району (на його території розташоване село Світлогірське, до якого вже в радянські часи під наступом штучно створених на Дніпрі «морів» переселили мешканців затопленої водами Дніпродзержинського водосховища Переволочної). Тож саме тут, на високому і крутому березі, встановили великий дерев’яний хрест.

Всі статті рубрики