Прощавай, дорого до комунізму

Прощавай, дорого до комунізму

Коли мешканці Новогригорівки звернулися до корпункту «України молодої», я спершу вухам своїм не повірив. Навіть подумав, що в скромному селі на Васильківщині завелися антикомуністи. Адже люди повідомляли, що невідомі демонтують вулицю, яка бозна–скільки років носила ім’я Леніна.

Сільничка від Кобзаря

Сільничка від Кобзаря

У Шевченківському національному заповіднику в Каневі побували родичі Тараса Шевченка по лінії його улюбленої сестри Катерини — Любов та Олена Майбороди. До 70–річчя з дня відкриття сучасного Шевченківського меморіалу вони привезли музею в подарунок родинні реліквії.

«Беркут» — на бика

«Беркут» — на бика

Такого видовища древня Тисмениця не бачила давно: містом, ганяючись за перехожими, розгулював здоровенний бик. Аби не потрапити на роги розлюченій тварині, яка невідомо звідки вирвалася на волю, люди кидалися врозтіч.

Дев’ять ударних тижнів

Дев’ять ударних тижнів

Часи підземних ударних вахт гірників «Дамо країні вугілля!», погодьтеся, давно минули. Скептики он навіть кажуть, що тепер шахтарі здебільшого час від часу влаштовують дещо інші «ударні» вахти — гепають касками по асфальту, вимагаючи виплати заборгованої зарплати. Та все ж традиції «гвардії праці» живучі, й відновити їх вирішили на шахтах державного підприємства «Макіїввугілля».

Стань обличчям Сум

Стань обличчям Сум

Якщо ви сумчанин до кінчиків пальців, то цей конкурс, безперечно, для вас. Якщо ж маєте ще й цікаві ідеї щодо впорядкування міста, то негайно беріться за олівець: розпишіть історію своєї родини та додайте сімейне фото. Це, власне, й весь пропуск на міські бігборди. Правда, ще треба сподобатися журі, бо саме воно визначатиме, яка з родин найліпше представляє Суми. Десять сімей–переможців протягом наступного року й будуть обличчям міста, презентуючи його і себе на бігбордах обласного центру. Цю акцію, присвячену дню міста, запропонував благодійний фонд «За чисте місто». «Я погодився патронувати цей проект за певних коректив, — говорить міський голова Сум Геннадій Мінаєв. — Родина повинна не просто розповісти про своє життя, а й надати пропозиції щодо розвитку чи облаштування обласного центру. Адже мало самому бути хорошим, треба, щоб і навколо тебе ставало краще».

Всі статті рубрики