Дев’ять куль узялися нізвідки?

Дев’ять куль узялися нізвідки?

Резонансна подія, що сталася 16 червня поблизу селища Голованівськ, що на Кіровоградщині — на території мисливських угідь, які належать народному депутатові від БЮТ Віктору Лозинському, «обростає» новими версіями, чутками та подробицями. Нагадаємо, що того вечора у Голованівському лісі за дивних обставин загинув простий мешканець Валерій Олійник, якому вочевидь не пощастило зустрітися не лише з нардепом Лозинським, а й із начальником райвідділу міліції Михайлом Ковальським і прокурором району Євгеном Горбунком, які супроводжували парламентарія. БЮТівець та місцеві посадовці демонструють громадськості ножові поранення: мовляв, ми хотіли затримати агресивного незнайомця, натомість чоловік після затримання помер...

Уперед і вгору

Уперед і вгору

Днями в Жовтневій лікарні можна було побачити дещо цікаве: лікарі фотографували. Здебільшого — обладнання і самих себе також. Портфоліо знадобилось Ірені Кільчицькій (разом із досьє на кожного ескулапа). «Як за фотографією можна визначити, працює апарат чи ні?» — запитували в «УМ» знайомі медики. Ми цього не знаємо. Ясно, що під Жовтневу знов «риють». І в буквальному, і у фігуральному сенсі.

«Дуже добре» тестування

«Дуже добре» тестування

На вчорашній підсумковій прес–конференції міністр освіти Іван Вакарчук не приховував свого задоволення: «Зовнішнє незалежне оцінювання пройшло з оцінкою «дуже добре». Також цьогоріч на тестування прийшло більше абітурієнтів, аніж торік.

Вальс для атестата

Вальс для атестата

У Києві та багатьох містах країни сьогодні на шкільних подвір’ях зазвучить випускний вальс. Загалом до кінця тижня в українських школах видадуть на руки близько 400 тисяч атестатів про середню освіту. Сьогоднішній вечір востаннє об’єднає під дахом школи і двієчників, і відмінників, і вчителів. В одній зі столичних шкіл нам розповіли, що цьогоріч, як і торік, існують певні правила проведення випускних вечорів. Зокрема, заборонено збирати гроші на подарунки вчителям та влаштовувати у школах святкові гулянки. Для цього батьки випускників заздалегідь мали подбати про оренду кафе, ресторанів чи пароплавів.

Усі на штурм банків!

Усі на штурм банків!

Процес рекапіталізації банків, який стартував в Україні, наразі містить у собі більше запитань, ніж відповідей. Проблема, над якою нині міркують Кабмін і Нацбанк: хто очолить новопридбані державні фінустанови. Битву між окремими персонами та лобістськими угрупованнями ведуть із застосуванням тіньових та політичних важелів.

По десять гривень за гуманізм

По десять гривень за гуманізм

Створили музей самі колишні в’язні німецьких концтаборів. До будинку №111 по вулиці Мала Арнаутська в Одесі вони принесли експонати: речі в’язнів, витяги з різних публікацій, накази окупаційної влади, документи і фотографії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Марафон» із втратами

«Марафон» із втратами

«За повідомленням Посольства України в Королівстві Нідерланди, 23 червня сомалійські пірати звільнили судно Marathon, до складу екіпажу якого входило вісім громадян України. За повідомленням капітана, судно прямує до нейтральних вод у супроводі нідерландського фрегата», — за цими скупими рядками прес–служби Міністерства закордонних справ цього разу стоїть не лише радість за звільнених співвітчизників. Пірати вбили одного заручника, іншого поранили в ногу і при цьому перехитрили переговорників, примудрившись отримати повний викуп — 1,3 мільйона доларів, які позавчора ввечері скинули з літака.

Всі статті рубрики