Привид дострокових виборів

Привид дострокових виборів

Схоже, поточний тиждень в українському політикумі знову пройде під знаком розмов про дострокові вибори. Як розповів в інтерв’ю тижневику «Дзеркало тижня» керівник виборчої кампанії майбутнього кандидата в президенти Віктора Януковича Микола Азаров, Блок Тимошенко вже запропонував Партії регіонів разом проголосувати за одночасне проведення президентських і парламентських виборів 25 листопада. У парламенті зареєстрований і відповідний проект постанови за авторством «народного самооборонівця» Геннадія Москаля. За словами Миколи Яновича, «через кризу і падіння рейтингу» БЮТ зацікавлений у тому, щоб вибори відбулися раніше — заради цього Юлія Тимошенко готова навіть на дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Вперед, за нафту і гроші!»

«Вперед, за нафту і гроші!»

Учора о 8.00 в центральний офіс компанії «Укртранснафта» — національного оператора системи магістральних нафтопроводів України, — розташований на вулиці Артема в Києві, увірвалися невідомі й заблокували роботу державної компанії. Захоплення відбувалось, на противагу класичним рейдерським атакам, тихо і спокійно — співробітникам (принаймні тим із них, хто встиг потрапити на роботу до появи людей у камуфляжах) було наказано вимкнути телефони і інтернет, щоб таким чином запобігти небажаному витоку інформації. Охорона на вході працювала «на відбій», нікого не впускаючи й нічого не пояснюючи.

І не побилися!

І не побилися!

Хоч би як палко не любили одне одного майбутні суперники по президентських виборах Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко, без особистих зустрічей їм як керівникам держави не обійтися. Учора Президент із Прем’єр–міністром поспілкувалися віч–на–віч після тривалої перерви. Спер­шу інформагенція УНІАН із посиланням на джерела в Кабінеті Міністрів повідомила, що Юлія Володимирівна приїхала до президентського секретаріату на запрошення глави держави. Однак згодом прес–секретар Ющенка Ірина Ванникова уточнила, що про зустріч із Президентом попросила якраз Прем’єр.

Йосип Вінський:Тимошенко вважає, що її команда — це гній

Йосип Вінський:Тимошенко вважає, що її команда — це гній

Популярний у деяких колах принцип «Вхід — гривня, вихід — дві!» успішно працює у вітчизняному політичному істеблішменті. З владних кабінетів, як і з фронтових окопів просто так не йдуть: висунув голову — значить, зрадник. Відставка очільника Мінтрансу Йосипа Вінського не порушила традицію. Його попередника, харизматичного міністра фінансів Віктора Пинзеника, Прем’єрка провела словами — «нас залишають найслабші міністри», а Вінському кинула у спину — «Корупціонер! Ми звільнятимемося від таких, як він!». На перший погляд дивно, особливо якщо згадати, як по–материнськи відчайдушно Юлія Тимошенко захищала його від нападок журналістів, коли на початку своєї роботи у Мінтрансі пан Вінський почав виїжджати у світ на представницькому «Мерседесі» за мільйон гривень.
Колишні й позаколишні соратники пояснюють таку зміну просто — Йосип уже відіграв! Вірніше, відіграли ним. Лідер соціалістів Олександр Мороз, від якого Вінський гучно перейшов до Тимошенко, не без нотки ревнощів заявив — «вона збила його, мов пішака». Збитих пішаків у нашому суспільстві, як правило, шкодують.
А він і не намагається ліпити образ Індіани Джонса: жодного блиску в очах, стиснутих кулаків, обіцянок щось показати і комусь довести. Лише розгубленість, дуже тонкі натяки на майбутні перспективи — і велика образа на жіночу зрадливість: сидячи за великим столом у кімнаті для переговорів, він виглядав особливо втомленим. В інтерв’ю погоджується — так, став міністром майже випадково... так, працював... старався, як міг... Але не зрозуміли, не дали, не оцінили, не допомогли. Але не проти, мабуть, щоби оцінили інші: політика — матерія непередбачувана, і ніхто не довів, що у слабих немає шансів.

Не підковою, то сонцем?

Не підковою, то сонцем?

У суботу на своєму з’їзді партія «Наша Україна» розгляне питання про входження до парламентської коаліції. Повернувшись до активної діяльності, «НУ» хоче визначитися: чи підтримує вона існуючий союз БЮТ, Блоку Литвина та половини парламентської фракції «НУНС», чи стає до нього в опозицію? Відповідний пункт було внесено до порядку денного з’їзду радою партії, яка засідала наприкінці минулого тижня.

Всі статті рубрики