Війна без жертв

Війна без жертв

На український етап Європейського чемпіонату з пейнтболу The Grand tour стрільців кольоровими кульками з’їхалося чимало — близько трьох сотень. Зрештою, географія «командосів по нарошку» вражає: крім українських чи російських представників, у Львові зібралися «бойовики» з Німеччини, Бельгії, Польщі, Латвії, Чехії, Австрії, Румунії, Словаччини та Естонії — загалом близько 30 команд.

Не лани, а цвинтар «кукурузників»

Не лани, а цвинтар «кукурузників»

Минулих вихідних у Пологівському районі згорів літак Ан–2. За словами співробітників Запорізького обласного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, літальний апарат, спалахнувши під час дозаправки, як факел, згорів повністю; ніхто з людей не постраждав. «Кукурузник» було задіяно для обробки посівів сільгоспкультур.

«Колядник» здає поплічників?

«Колядник» здає поплічників?

Колишній голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич, обвинувачуваний у хабарництві й свідомо хибних свідченнях, після довгого мовчання та спроб увести слідство в оману нарешті почав давати зрозумілі й об’єктивні пояснення, повідомляє газета «Сєгодня» з посиланням на власні джерела в прокуратурі Львівської області. Цікаво, що «колядник», у якого при обшуку знайшли мільйон доларів та два мільйони гривень, нібито вже не посилається на 63–ю статтю Конституції, яка дозволяє не свідчити проти себе й найближчих родичів і почав співпрацювати зі слідством.

Як аеропорт у горлі

Як аеропорт у горлі

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тепле крісло директора Львівського аеропорту залишається однією з найбільш жаданих посад у Галичині, тож жоден із конкурентів на неї поступатися не планує. Відтак після відставки міністра транспорту Йосипа Вінського підкилимна штурханина за «панування над летовищем» відновилася — за посаду досі змагаються «старий» директор Олександр Загрева, звільнений з посади за наказом Вінського, та «новий» — Валентин Матюшенко. Зрештою, по суті звична для України боротьба за можливість контролювати близько мільярда гривень, за котрі мають реконструювати браму до «львівського неба». Але, як то кажуть, «відкати відкатами»...

Україна матиме Рибака

Україна матиме Рибака

Перший візит в Україну мегапопулярного наразі Олександра Рибака відбудеться в рамках завершення телевізійного шоу «Україна має талант». Як повідомляє канал СТБ, виступ Рибака відбудеться 26 червня, у п’ятницю — на гала–концерті шоу. «Олександр Рибак виступить під час гала–концерту, — підтвердила інформацію «УМ» піар–менеджер каналу Анастасія Вагуліна. — У концерті також візьмуть участь 16 найкращих півфіналістів та фіналісти шоу.

Верховна диверсія

Верховна диверсія

Наймасштабніших щорічних міжнародних українсько–американських військово–морських навчань «СіБриз–2009» не буде. Поки Верховна Рада «телилася» і всіляко відсувала розгляд закону про допуск цього року на територію нашої країни підрозділів іноземних армій для спільних навчань, усе вирішили самі американці. Європейське командування збройних сил США і командування 6–го флоту США в Європі прислали українським колегам офіційне повідомлення про те, що українсько–американські навчання «СіБриз» із запрошенням інших країн цього року проводитися не будуть, передає інтернет–видання «Флот–2017» із посиланням на прес–центр командування Військово–Морських сил України. Раніше у зв’язку із затягуванням питання про допуск на територію України від участі в навчаннях відмовлялися запрошені країни. Відмова ж від участі США означає, окрім всього іншого, ще й те, що на «СіБриз» не буде грошей, оскільки фінансують його здебільшого американці.

Геть із наметів!

Геть із наметів!

Тепер ці страви відпочивальники і кримчани можуть замовити тільки у ресторанах і кафе. Місцева санепідемслужба, яка підписала минулого тижня відповідну постанову, переймається винятково благими намірами. Мовляв, у стаціонарних, на відміну від приватних наметових «харчоблоків», ризик зараження кишковими інфекціями мінімальний. Останні самі у цьому винуваті: більшість із них до цього працювала без холодильників, рукомийників і навіть дозвільних документів. Щоправда, випадків отруєння шаурмою цьогоріч ще не зафіксовано.

Дяка за небайдужість

Дяка за небайдужість

Хоча добрі справи робляться не для показу, вони все ж не мають залишатись непоміченими. Київські медики вирішили вшанувати свого благодійника Ніколу Терещенка і в минулу суботу відкрили пам’ятник меценату на території лікарні «Охматдит». Нікола Артемович на початку минулого століття заснував у столиці першу лікарню для чорноробів.

«Пропало все». І Євро також?

«Пропало все». І Євро також?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нещодавні події в уряді засвідчили: через амбіції окремих персоналій чемпіонат Європи з футболу, який має відбутися в Україні та Польщі, може втратити не лише скандальний Львів, а й столиця нашої держави. На пропозицію міністра сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка збільшити проектну вартість реконструкції «Олімпійського» на мільярд гривень — до 3,2 млрд. грн. — Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко відреагувала вкрай бурхливо — заборонивши говорити про додаткове фінансування. Як аргумент, глава уряду навела висновок Головного контрольно–ревізійного управління, яке встановило, що кошторис і так завищений.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики