З посвідченням — дешевше

З посвідченням — дешевше

Позавчора в одному зі спальних районів обласного центру Прикарпаття, по вулиці Стуса,13, відкрився перший в регіоні соціально орієнтований заклад торгівлі. Відтепер, пред’явивши посвідчення, пенсіонери, малоімущі та незахищені іванофранківці можуть купити тут продукти харчування першої необхідності за цінами, на 10—30 відсотків нижчими, ніж на базарах і в магазинах роздрібної торгівлі. Приміром, кілограм «соціального» цукру коштує 4.90 грн., така ж кількість гречки — 3.60 грн., а літрова пляшка олії — 8.30 грн.

І не втікав, і не ховався?

І не втікав, і не ховався?

Колишній заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Микола Проданчук проходить лікування в Інституті фтизіатрії і пульмонології імені Яновського, підпорядкованому Академії медичних наук України. Про це він повідомив журналістів особисто, адже напередодні слідчі Генеральної прокуратури оголосили його в розшук. Проданчука звинувачено у перевищенні повноважень, зокрема у наданні дозволу (без належної реєстрації) на ввезення в Україну індійської вакцини проти кору та краснухи (після вакцинації цим препаратом у Краматорську у травні 2008 року помер підліток). Сьогодні чиновник заявляє, що в Генпрокуратурі було відомо, де він перебуває. «Я нині перебуваю на лікуванні. І Генеральний прокурор знає про це. Про це знає Генеральна прокуратура з 15 травня офіційно», — розповів пан Проданчук.

«Платіні, скажи цьому Суркісу!»

«Платіні, скажи цьому Суркісу!»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міський голова Одеси Едуард Гурвіц не може прийняти рішення комісії УЄФА стосовно переліку українських міст, які прийматимуть матчі турніру Євро–2012. У цьому переліку Одеси не виявилося, і в цьому пан Гурвіц вбачає руку Григорія Суркіса, президента Федерації футболу України та його вплив на президента УЄФА Мішеля Платіні. «Я восени зустрічався з Платіні, який сказав, що міста, котрі приймають ігри чемпіонату, визначатимуться за висновками експертної комісії, а також на підставі його особистого враження. Він обіцяв об’їхати всі 12 міст Польщі й України, але це не було зроблено», — заявив пан Гурвіц.

Курков дав «Букера»

Курков дав «Букера»

Учора оголосили фіналіста Міжнародної Букерівської премії (Man Booker International Prize), членом журі якої є український письменник Андрій Курков. Лауреатом стала 77–річна канадська письменниця Еліс Мунро. Міжнародний «Букер» відносно нова премія — існує з 2005 року, — нею нагороджують кожні два роки англомовного письменника або письменника, чиї твори доступні в англійському перекладі. Переможець отримує 60 тисяч фунтів стерлінгів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тінь на Лаврі

Тінь на Лаврі

22—30 червня в іспанській Севільї пройде 33–я сесія Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, на якій може постати питання про виключення українських об’єктів — Києво–Печерської лаври і Софії Київської — зі списку всесвітньої спадщини. Про це повідомили вчора на прес–конференції представники Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, а також заповідників «Софія Київська» і «Києво–Печерська лавра».

«Порохова діжка» під АЕС

«Порохова діжка» під АЕС

Учора з артилерійської бази, що поблизу Славути, вивезли останні 160 тонн боєприпасів, які зберігали тут понад півстоліття. Військовики завантажили снаряди на чотири спеціально обладнані автомобілі й відправили їх на розташовані за 30 кілометрів склади у Цвітосі. Наразі військову частину розформовують. Ця процедура мала відбутися ще у жовтні 2006 року. Однак через брак фінансування затягнулася донині.

Всі статті рубрики